Δ. Κισσάμου: Προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Δ. Κισσάμου: Προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Η πρόταση του δήμου

Να προχωρήσει στην επέκταση και συνέχιση της γραμμής μέσης τάσης από τον Πλάτανο έως το Σφηνάρι, κάλεσε τον ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμος Κισσάμου, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που είναι συνήθη σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου: 

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ που εξυπηρετεί την περιοχή του Σφηναρίου, ξεκινάει από το Δραπανιά,  περνάει από το φαράγγι των Τοπολίων, και  μέσω του Έλους και της Κεραμωτής καταλήγει τελικά στο Σφηνάρι.

Σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, είναι σύνηθες για το δίκτυο ηλεκτροδότησης να υφίσταται βλάβες οι οποίες κυρίως λόγω του δύσβατου της περιοχής είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια», οι περιοχές Σφηνάρι-Κάμπος-Μελισσιά αλλά και η ευρύτερη δημοτική ενότητα του Ινναχωρίου έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για παραπάνω από 72 ώρες, καθιστώντας την διαβίωση των κατοίκων  εξαιρετικά δύσκολη και το έργο των συνεργείων αποκατάστασης εξαιρετικά δυσμενές. Στις ίδιες περιοχές, την 1η του Μάρτη 2021, έγινε εκ νέου διακοπή ηλεκτροδότησης η οποία και αυτή διήρκησε αρκετές ώρες.

Ο Δήμος Κισσάμου, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης,  κάλεσε την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει στην επέκταση και συνέχιση της γραμμής μέσης τάσης από τον Πλάτανο έως το Σφηνάρι (μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων), πράγμα το οποίο θα επιτρέψει την ηλεκτροδότηση του Ινναχωρίου από δύο σημεία διευκολύνοντας τόσο την ζωή των κατοίκων όσο και το έργο του ΔΕΔΔΗΕ.

Είναι φανερό ότι η κατασκευή του εν λόγω έργου θα δώσει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των μόνιμων κατοίκων των παραπάνω περιοχών, αλλά και με δεδομένη την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών, άρα και την συνεχή επιβάρυνση του δικτύου λόγω της αύξησης ανάγκης για ηλεκτροδότηση, θα διευκολύνει τον ΔΕΔΔΗΕ στο έργο του.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ