Το δάνειο ... συγκαλεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Έκτακτη, δια ζώσης, συνεδρίαση αύριο στις 19.00 - Μοναδικό θέμα η εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής για την υποβολή αίτησης δανείου

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο στις 19.00, δια ζώσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη Λότζια, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα εξαιτίας της αδυναμίας ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 κι ως εκ τούτου κρίνεται άμεσης προτεραιότητας η σύναψη του δανείου προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει χωρίς προβλήματα να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Αφού κρίθηκε και αποφασίστηκε ότι υφίσταται ανάγκη να συνομολογηθεί δάνειο ισοσκελισμού σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4325/2015 ύψους 26.987.420,40 € - ποσό που υπολείπεται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού με αποκλειστικό σκοπό την χρηματοδότηση των υποχρεώσεων του, τα οποία προέρχονται από πάσης φύσεως δαπάνες - και αφού παραπέμφθηκε το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή ώστε να ενεργήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές ορίζονται στην παρ. ιβ) του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010, η Δημοτική Επιτροπή παρέλαβε την προσφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ακολούθησε η με αριθμό 78/2024 κατά πλειοψηφία απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά την συνεδρίαση της χθες και η εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης για την υποβολή αίτησης προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την χορήγηση του δανείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν καλείται αύριο να εξετάσει την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής για τη λήψη απόφασης υποβολής αίτησης προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χορήγηση δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 ύψους 26.987.420,40€ (απόφαση 78/2024 Δημοτικής Επιτροπής)

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ