ΚΡΗΤΗ
ΔΑΣ Ρεθύμνου: Ζητά άμεση σύγκληση του Εργατικού Κέντρου και απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
Κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή και τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τα Τέμπη
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου ζητά την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και τη λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φεβρουαρίου, καταγγέλλοντας την απουσία συνεδριάσεων και δράσης το τελευταίο διάστημα. Σε δελτίο τύπου που απευθύνεται προς τη διοίκηση, οι εκπρόσωποί της κάνουν λόγο για παρατεταμένη αδράνεια, την ώρα που – όπως επισημαίνουν – έχουν ψηφιστεί αντεργατικοί νόμοι και συνεχίζονται τα εργατικά ατυχήματα, ενώ συνδέουν το αίτημά τους και με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη, καλώντας σε αγωνιστική απάντηση και οργάνωση των εργαζομένων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Άμεση σύγκληση ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου – Απόφαση για απεργία 28 Φλεβάρη
Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικό Κέντρου Ρεθύμνου
Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (19/2/2024) του Εργατικού κέντρου Ρεθύμνου,
στο διάστημα αυτό ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται δεκάδες αντεργατικοί νόμοι, που τσακίζουν δικαιώματα, μισθούς και συνθήκες δουλειάς.
Εκατοντάδες συνάδελφοι μας δεν γύρισαν στις οικογένειες τους και στους αγαπημένους τους στον αγώνα για το μεροκάματο (201 εργοδοτικά εγκλήματα, από τα οποία 3 στο Ρέθυμνο) λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Η πλειοψηφία της διοίκησης, αντί να συνεδριάζει να αποφασίζει και να οργανώσει την απάντηση των εργαζομένων, έχει επέλεξει τη σιωπή και την αδράνεια.
Το ίδιο επαναλαμβάνεται και σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το έγκλημα στα Τέμπη, που ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες κράτους και κυβερνήσεων για την ασφάλεια και τις ζωές των εργαζομένων.
Ως Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στη Διοίκηση του Εργατικού κέντρου Ρεθύμνου απαιτούμε άμεσα:
- Να συγκλειθεί ΤΩΡΑ το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου
Ρεθύμνου.
- Να παρθεί απόφαση για απεργία στις 28 Φλεβάρη.
- Να οργανωθεί πλατιά αγωνιστική δράση σε χώρους δουλειάς
Η αδράνεια δεν είναι ουδετερότητα. Είναι θέση υπέρ της κυβερνητικής και εργοδοτικής πολιτικής και των αντεργατικών νόμων.
Το Εργατικό Κέντρο οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την πολυτέλεια της αναμονής.
Το Εργατικό Κέντρο είτε θα είναι εργαλείο αγώνα, είτε απλή σφραγίδα αδράνειας. Μέση λύση δεν υπάρχει.
