"Πρωταθλήτρια" βροχής η Νέα Αλικαρνασσός

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη
"Πρωταθλήτρια" βροχής η Νέα Αλικαρνασσός

Τα 160 χιλιοστά έφτασε η βροχή στην περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο

Της Κατερίνας Παντινάκη

Μπορεί τα "μοντέλα" να εστίαζαν στις δυτικές περιοχές της Κρήτης ως προς την ένταση των καιρικών φαινομένων, όμως όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας, "ποτέ δεν ξέρεις που στοχεύει ο καιρός. Θα στο δείξει την τελευταία στιγμή!".

Χθες το απόγευμα, τελικά, η ένταση των καιρικών φαινομένων εστιάστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, με τα βροχομετρικά στοιχεία να αναδεικνύουν "πρωταθλήτρια", με όλες τις "τραυματικές" συνέπειες, την περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού. Αν και η καταγραφή δίνει σαφή εικόνα μετά το πέρας των φαινομένων, τα πρώτα στοιχεία αποτυπώνουν την κατάσταση:

Περίπου 65 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στην περιοχή του Γαζίου, σχεδόν τα διπλάσια - 120 χιλιοστά - στην Κνωσό και στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Τα 160 χιλιοστά έφτασε η βροχή στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, όπου τα 120 καταγράφηκαν χθες το βράδυ και άλλα 40 σήμερα το πρωί.

Στο Λασίθι, κατά τη διάρκεια της νύχτας τα βροχομετρικά στοιχεία έχουν ως εξής: στον Άγιο Νικόλαο 3.6, στη Ζάκρο 5.6 στην Ιεράπετρα 0, στην Κριτσά 0.2, στη Μονή Τοπλού 13.6, στη Νεάπολη 15.8, στους Ποτάμους 6.8, στη Σητεία 51.0

Βροχή

Ο κ.Λέκκας περιγράφοντας το σκηνικό του καιρού, κάνει λόγο για συνθήκες ασταθείας, ενώ σημείωσε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, προς το μεσημέρι αναμένεται ένταση και στα δυτικά του νησιού. "Σε αυτή την ένταση εστιάζουμε στις δυτικές περιοχές αν "βγει" το μοντέλο, αλλά προφυλάσσουμε και άλλες περιοχές" - αναφέρει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, η κακοκαιρία συνεχίζεται ως και το βράδυ της Πέμπτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ