Η κακοκαιρία εγκλώβισε ανθρώπους! Επί ποδός η Πυροσβεστική, όλη τη νύχτα!

Η κακοκαιρία εγκλώβισε ανθρώπους! Επί ποδός η Πυροσβεστική, όλη τη νύχτα!

15 συνεργεία και 40 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής έσπευσαν στα συμβάντα

Πολλαπλά τα προβλήματα από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία, στην Κρήτη. Από χθες στις 18.00 το απόγευμα οπότε η Κρήτη βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε 18 αντλήσεις υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Η υπηρεσία λειτούργησε, στα συμβάντα που κλήθηκε, με 15 συνεργεία και 40 υπαλλήλους.

Εντονότερο ήταν το πρόβλημα στην περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού, όπου δρόμοι πλημμύρισαν, με το νερό να εισέρχεται σε ισόγεια και υπόγεια. Σε δύο σπίτια χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για απάντληση του νερού.

Γιάννης Τσιγγένης

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Σε δύο περιπτώσεις εγκλωβισμού ανθρώπων σε οχήματα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Στην πρώτη περίπτωση απεγκλώβισε δύο άτομα από όχημα στη Λ.Καζαντζίδη και στη δεύτερη, ένα άτομο από τον παράλληλο δρόμο από το Αστυνομικό Μέγαρο προς την Λ.Καζαντζίδη. Ένα δέντρο έπεσε στην οδό Ανωγείων στο Ηράκλειο το βράδυ.

Η Υπηρεσία εφιστά την προσοχή στους πολίτες, καθώς και σήμερα αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για πλημμυρικά φαινόμενα στους περισσότερους δρόμους του Ηρακλείου έκανε λόγο, μιλώντας στο Livetalks, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ένταση της βροχόπτωσης ήταν τέτοια, ώστε "το νερό δεν μπορούσε να απορροφηθεί από το σύστημα απορροής". Το "ευτυχές" μέσα στις τόσες δυσκολίες ήταν, όπως είπε ότι "η καταιγίδα τη νύχτα δεν είχε αέρα, ούτε χαλάζι". Η Πολιτική Προστασία του δήμου Ηρακλείου παραμένει σε υψηλή επιφυλακή.

Ηλιοφάνεια επικρατεί αυτή την ώρα, στα Μεγάλα Χωράφια, αλλά από την πλευρά των Λευκών Ορέων ο καιρός "βαραίνει" και εκτιμάται ότι μετά τις 11.00 θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και στα Χανιά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Τάσο Κουρουπάκη.

χάρτης

Σύμφωνα με τον κ.Κουρουπάκη, το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή προκλήθηκε από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή.

Όπως είπε ο ίδιος στο Livetalks, σε επιφυλακή είναι οι υπηρεσίες αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, κρούοντας "καμπανάκι" για τα καιρικά φαινόμενα ως την Πέμπτη. 

"Όσο λιγότερο προκαλούμε με τον τρόπο μας, όταν είναι δύσκολες οι καταστάσεις, τόσο λιγότερα προβλήματα αντιμετωπίζουμε όλοι" - σημείωσε ο κ.Κουρουπάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες που θα διαπιστώσουν κάποιο πρόβλημα, να καλούν το 100 ή το 199 για να σπεύσουν οι υπηρεσίες και να δοθεί λύση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ