"Δεν είναι ώρα για επιπολαιότητες" - Η έκκληση του Μ. Παραβολιδάκη

"Δεν είναι ώρα για επιπολαιότητες" - Η έκκληση του Μ. Παραβολιδάκη

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και οι αρμόδιοι επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, θα συνεχιστούν καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας "Ελπίς" δεν προβλέπεται σύντομο και οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες. 

Μέσω του Cretalive o Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, αντιστράτηγος Μανώλης Παραβολιδάκης, τονίζει την μεγάλη ανάγκη να μην κυκλοφορούν τα οχήματα "άσκοπα" και χωρίς αλυσίδες. Ήδη έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά εγκλωβισμών, ενώ τα πράγματα, όπως επισημαίνεται θα είναι εξίσου ή ακόμα πιο δύσκολα και τις επόμενες ημέρες. 

Έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων διατυπώνει σε ανάρτησή του και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο οποίος παράλληλα ενημερώνει για το κλείσιμο των σχολείων σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

"Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αλλά και για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας λόγω της πανδημίας,
αύριο θα παραμείνουν  κλειστά τα σχολεία της Α'θμιας και Β'θμια εκπαίδευσης,της διαζώσης διδασκαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.
Για την λήψη απόφασης για την λειτουργία ή μη των σχολείων την Τρίτη, θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης αύριο Δευτέρα το απόγευμα.
Επίσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, εφιστούμε την προσοχή όλων για τις τυχών μετακινήσεις τους, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.
Παράλληλα ενημερώνουμε,ότι,τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους δουλεύουν συνεχώς, διασφαλίζοντας ανοιχτό από τα χιόνια το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε Ηρακλείου".

Δείτε την ανάρτηση του κ. Συριγωνάκη:
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου, που υπογραμμίζει:

"ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ Η "ΕΛΠΙΔΑ", ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ
ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!
Πολύ Χιόνι ειδικά μετά τις Ποταμιές. 
Εννοείται ότι μετά τις Γωνίες προς Κερά και Οροπέδιο Λασιθίου έχουμε μηχανήματα του Δήμου μας και της Περιφέρειας για να μην κλείσουν οι δρόμοι.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ από όλους και προτείνουμε την αποφυγή όλων των άσκοπων μετακινήσεων. 
Ευχαριστώ θερμά  την πολιτική μας προστασία και τα στελέχη της που είναι στην  Πάντα πρώτη γραμμή"!Δείτε επίσης:

"Ελπίδα" στην Κρήτη - Πυκνή η χιονόπτωση, προβλήματα στους δρόμους - Δείτε Βίντεο

Η "Ελπίδα" κλείνει σχολεία και στην Κρήτη


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Κρήτη - Πού χρειάζονται αλυσίδες

"Άσπρισε" ακόμα και το κέντρο του Ηρακλείου - Βίντεο και φωτογραφίες

Εκκλήσεις για μεγάλη προσοχή στους δρόμους - Περιορίστε τις μετακινήσεις

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την 
Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ