Εκκλήσεις για μεγάλη προσοχή στους δρόμους - Περιορίστε τις μετακινήσεις

Εκκλήσεις για μεγάλη προσοχή στους δρόμους - Περιορίστε τις μετακινήσεις

"Δεν είναι ώρα για βόλτες" - Ήδη έχουν καταγραφεί ατυχήματα, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς - Προειδοποιήσεις από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική

Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή καλούνται να δείξουν όσοι οδηγοί κινούνται τόσο στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης, όσο και στο επαρχιακό, ακόμα και μέσα στις μεγάλες πόλεις. 

Το χιόνι αλλά και το χαλάζι που πέφτει κατά διαστήματα δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες στους δρόμους και ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν καταγραφεί τροχαία - λόγω της ολισθηρότητας - χωρίς, ευτυχώς, σοβαρούς τραυματισμούς. 
Οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι οι μετακινήσεις πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων από αυτοκίνητα στο Καταλαγάρι Ηρακλείου, τον Κεραμέ Ρεθύμνου και στον Κέντα Αγίου Βασιλείου, όπου μια παρέα 7 ατόμων, εκ των οποίων 3 ανήλικοι, πήγε βόλτα με δύο ΙΧ, χωρίς αλυσίδες!
 Επισκοπή Δήμου Χερσονήσου

Έκκληση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου:

Λόγω έντονης χιονόπτωσης όλοι οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται εντός και προς το Οροπέδιο Λασιθίου, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ στα ελαστικά αντιολισθητικές αλυσίδες ή να είναι 4Χ4. 
Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετά δυσκολίας, λόγω παγετού και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου συνεχώς επιχειρούν.
Λόγω αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών είναι πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν φαινόμενα ολικού παγετού.
Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί στην δημιουργία δικτύου προστασίας των ωφελούμενων, ωστόσο συστήνεται για ακόμα μια φορά στους συγγενείς ευπαθών ομάδων πληθυσμού να διασφαλίσουν τις ειδικές ανάγκες των οικείων τους και όπου απαιτείται να μεταφερθούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους.
Επισημαίνεται ότι ο εκχιονισμός του οδικού δικτύου ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ γίνεται κατά προτεραιότητα στον περιφερειακό δρόμο εντός του Οροπεδίου Λασιθίου και οπουδήποτε απαιτηθεί αποκλειστικά για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και των δομών υγείας.
Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία. Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται από τις Αρχές Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena την Περιφέρεια Κρήτης, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ιστοσελίδα του Δήμου www.lasithi.gov.gr και την εφαρμογή CITY ON για κινητά τηλέφωνα.

 Ηράκλειο χιόνι

Δείτε επίσης:

"Ελπίδα" στην Κρήτη - Πυκνή η χιονόπτωση, προβλήματα στους δρόμους - Δείτε Βίντεο

Η "Ελπίδα" κλείνει σχολεία και στην Κρήτη


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Κρήτη - Πού χρειάζονται αλυσίδες

"Άσπρισε" ακόμα και το κέντρο του Ηρακλείου - Βίντεο και φωτογραφίες


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την 
Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ