"Δεν λειτουργεί το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λασιθίου"

"Δεν λειτουργεί το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λασιθίου"
Newsroom
Newsroom

Επιστολή σε Αρναουτάκη από το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας απέστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με θέμα “Μη εύρυθμη λειτουργία Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) Λασιθίου”: 


Στην επιστολή αναφέρεται:

"Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη,

Σύμφωνα με τον Ν. 4495/2017 “’Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος” έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής στην ΠΕ Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Σκοπός της συγκρότησης των ΣΑ είναι η παροχή σύμφωνης γνώμης επί των αρχιτεκτονικών μελετών όπως είναι η προστασία του τοπίου, η αισθητική των κτιρίων και η επιτυχής ένταξη και ενσωμάτωση των κατασκευών στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και το πολιτιστικό περιβάλλον.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) Λασιθίου δεν λειτουργεί και δεν γνωμοδοτεί με συνέπεια να δημιουργείται  τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης τόσο μικρών όσο και μεγάλων έργων τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Θεωρούμε ως Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αναγκαίο να επιληφθείτε άμεσα του θέματος για την εύρυθμη λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) Λασιθίου.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ