"Δεν θα διακυβευτεί η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων"

"Δεν θα διακυβευτεί η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων"

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, κ. Ζαχαρίας Ρηγάκης, τονίζει πως οι καθηγητές θα είναι αύριο στις θέσεις τους - Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

Να μην ανησυχούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς αύριο όλοι οι καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους.Αυτό τονίζει, σε δηλώσεις του στο Cretalive, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, κ. Ζαχαρίας Ρηγάκης.

Όπως αναφέρει, από την πρώτη στιγμή η ΟΛΜΕ ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να εξαιρεθεί ο κλάδος από την απεργία. Σύμφωνα με τον κ. Ρηγάκη, κανείς δεν θέλει να διαταράξει την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, έτσι όλα αύριο θα κυλήσουν ομαλά, όλοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Μέσα στην ημέρα, μάλιστα, αναμένεται και επίσημη τοποθέτηση από την ΟΛΜΕ. Ωστόσο, να πούμε πως ήδη παρατάξεις εκπαιδευτικών έχουν ταχθεί κατά΄της ομοσπονδίας και καλούν σε κινητοποίηση.

Όπως και να έχει, εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο Cretalive αναφέρουν πως πρόβλημα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί και, αν χρειαστεί, υπάρχουν πάντα διαθέσιμοι επιτηρητές. Συνεπώς, οι υποψήφιοι μπορούν να συνεχίσουν την προετοιμασία τους, χωρίς να αγχώνονται για την απεργία.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Εν τω μεταξύ η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της εξαιρεί από την αυριανή απεργία τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων». 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως για την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ