Δέσμευση Σκρέκα: Δεν θα χαθεί ούτε σπιθαμή Κρητικής γης

Δέσμευση Σκρέκα: Δεν θα χαθεί ούτε σπιθαμή Κρητικής γης

"Θα διορθώσουμε τα σφάλματα στους δασικούς χάρτες χωρίς κόστος και χωρίς να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες" είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος

Τους αγρότες της Κρήτης αλλά και την τοπική κοινωνία που βρίσκεται σε αναβρασμό για το ζήτημα των δασικών χαρτών έσπευσε να καθησυχάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τονίζοντας χαρακτηριστικά "δεν θα χαθεί ούτε σπιθαμή Κρητικής γης".

Σε δηλώσεις του στο MEGA ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να αποκτήσεις δασικούς χάρτες και δεσμεύτηκε ότι τα σφάλματα που έχουν εντοπιστεί θα διορθωθούν χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τους πολίτες. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η παράταση δόθηκε για να γίνουν διορθώσεις στους αναρτημένους χάρτες και τόνισε: "δεν κινδυνεύει να χαθεί σπιθαμή κρητικής γης από ανθρώπους που νόμιμα την χρησιμοποιούν και την καλλιεργούν".

Για τους δασικούς χάρτες μίλησε ο Τοπογράφος και Μηχανικός, Γ.Γ. ΤΕΕ, Ιωάννης Μαχίκας και εξήγησε τι μπορεί να κάνει κανείς αν χαρακτηριστεί το οικόπεδό του δασικός χάρτης. «Ο δασικός χάρτης αναδεικνύει τον χαρακτήρα», τόνισε και υποστήριξε πως μέσω του δασικού χάρτη διεκδικείται από ελληνικό δημόσιο εν δυνάμει κυριότητα. Ακριβώς γι’ αυτό οι αγρότες που επιδοτούνταν, σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο χαρακτήρας, χάνουν τις επιδοτήσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Δασικοί χάρτες: Με κατάληψη θα υποδεχτούν τον υπουργό οι αγρότες 

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις, έρχεται ο Υπουργός για τους δασικούς χάρτες

Αναβρασμός για τους δασικούς χάρτες - Και με άλογα στις κινητοποιήσεις

Κ. Σκρέκας: Αναμορφώνεται το περιεχόμενο των δασικών χαρτών και διορθώνονται τα σφάλματα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ