Διάβασμα, πρόγραμμα αλλά και τύχη, σύμμαχοι των αριστούχων των πανελλαδικών εξετάσεων!

Διάβασμα, πρόγραμμα αλλά και τύχη, σύμμαχοι των αριστούχων των πανελλαδικών εξετάσεων!
Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Τα όνειρά τους για τη φοιτητική ζωή που έρχεται παρουσιάζουν στο Cretalive οι υποψήφιοι που «άγγιξαν» το 20.

Από το βιβλίο, περνούν στην παραλία και κάπου ενδιάμεσα «χτύπησαν» βαθμούς μία «ανάσα» από το 20.

Αριστούχοι των πανελλαδικών από Λύκεια του Ηρακλείου ονειρεύονται τώρα τη φοιτητική ζωή που βρίσκεται μπροστά τους.

Ανάμεσα στη Νομική και την Ψυχολογία κινείται η Φιλαρέτη Βρέντζου, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Όπως λέει, της ταιριάζουν περισσότερο οι κοινωνικές επιστήμες, ακόμα και οι δικοί της άνθρωποι θεωρούν ότι οι συγκεκριμένοι τομείς είναι κατάλληλοι για εκείνη.

Φιλαρέτη Βρέντζου
Φιλαρέτη Βρέντζου

Η Φιλαρέτη αναφέρει πως η φετινή χρονιά ήταν πιεστική για την ίδια, είχε πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις. Ωστόσο, πίστεψε στον εαυτό της και με πείσμα και τύχη, που θεωρεί ότι τη βοήθησε, πέτυχε τον στόχο της.

Ο Νικόλας Παττακός, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, έχει θέσει ως στόχο του τη Νομική Αθηνών. Είναι κάτι που κυνηγάει εδώ και δύο με τρία χρόνια. Έχει λέγειν, είναι κάτι που του αρέσει, όπως το να επιχειρηματολογεί, αν και κανείς από την οικογένειά του δεν υπηρετεί τον συγκεκριμένο χώρο.

Νικόλας Παττακός
Νικόλας Παττακός

Πήγε πολύ καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις, με πολλή υπομονή, σκληρή δουλειά, κόπο και πλήρη αφοσίωση στον στόχο του. Σκεφτόταν τι θα ακολουθήσει μετά από τις εξετάσεις και αυτό ήταν ένα κίνητρο για τον ίδιο.

Την Ιατρική Αθηνών σκέφτεται να δηλώσει ως πρώτη επιλογή ο Γιώργος Χαιρέτης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Τον ενδιαφέρει κυρίως η Ψυχιατρική, θεωρεί πως είναι ένα ωφέλιμο λειτούργημα, θα έχει έτσι τη δυνατότητα να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του.

Του αρέσει, επίσης, η Βιολογία, οπότε η Ιατρική τα συνδυάζει όλα.

Γιώργος Χαιρέτης
Γιώργος Χαιρέτης

Οι γονείς του είναι καθηγητές και αυτή η ιδιότητά τους έπαιξε ρόλο στην καλή προετοιμασία του εν όψει των εξετάσεων. Με το διάβασμα, φυσικά, είχε στενή σχέση όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στη Νομική Αθηνών θέλει να περάσει ο Αντώνης Μακατουνάκης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Ήταν η σχολή που του κέντρισε το ενδιαφέρον περισσότερο από κάθε άλλη στη θεωρητική κατεύθυνση. 

Αντώνης Μακατουνάκης
Αντώνης Μακατουνάκης

Το διάβασμα αποτέλεσε τον βασικό σύμμαχό του και παράγοντα επιτυχίας, είχε υποστηρικτικό περιβάλλον, στο πλευρό του ήταν οι φίλοι του. Με καλή διάθεση, ηρεμία την ώρα της εξέτασης και, προφανώς, όπως λέει, καλούς καθηγητές, τα κατάφερε. 

Ο Αχιλλέας- Σοφοκλής Λυδάκης, από το 8ο Λύκειο, θέλει να περάσει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ. Όπως λέει, είναι από τις καλύτερες Σχολές με άμεση αποκατάσταση ενώ τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη επιστήμη που του παρέχει και πολλές επιλογές αφού οι τομείς, με τους οποίους θα μπορέσει να ασχοληθεί, είναι άπειροι.

Αχιλλέας- Σοφοκλής Λυδάκης
Αχιλλέας- Σοφοκλής Λυδάκης

Τον βοήθησαν πολλοί παράγοντες, τα κατάφερε με προσπάθεια, με βοήθεια από καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου αλλά και τη στήριξη από τους γονείς του. Η τύχη, επίσης, ειδικά την τελευταία βδομάδα έπαιξε θετικό ρόλο. 

Σχολές στον τομέα της Υγείας, αλλά όχι την Ιατρική, θέλει να δηλώσει ο Γιώργος Γκρίτζαλης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Τη χρονιά που πέρασε χρειάστηκε να στερηθεί πράγματα που του αρέσουν, όπως το άθλημα με το οποίο ασχολείται, αλλά δε θυσίασε τα πάντα για το διάβασμα.

Όπως λέει, το μυστικό της επιτυχίας είναι το πρόγραμμα.

 

Ο Απόστολος Διαμαντάρας, από το  11ο Λύκειο Ηρακλείου, αναφέρει πως «οι κόποι, η μελέτη, το διάβασμα και η συγκέντρωση των δυο τελευταίων χρόνων απέδωσαν καρπούς, μπόρεσα να ανταποκριθώ στον πολυπόθητο στόχο μου και να εισαχθώ στη Νομική Σχολή. Αναντικατάστατος οδηγός μου ήταν ο προγραμματισμός και η οργάνωση, ώστε , με αυτά τα δυο «όπλα», να διασφαλίσω την επιτυχία μου. Αυτό όμως δεν θα επιτυγχάνονταν δίχως την αγαστή συνεργασία της μελέτης και της ψυχαγωγίας, καθώς φρόντισα να μην στερηθώ τη διασκέδαση, τους συγγενείς και φίλους μου.»

Απόστολος Διαμαντάρας
Απόστολος Διαμαντάρας

Θέλει, ακόμα, να ευχαριστήσει τους καθηγητές και την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρείχαν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

 

Δείτε επίσης

Έσπασαν τα κοντέρ και ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πανεπιστήμιο!

 Χαμόγελα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων στα Χανιά

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πώς θα τις δείτε

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ