Διαβούλευση για το σχέδιο αστικής προσβασιμότητας στο Δήμο Φαιστού

Newsroom
Newsroom

Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Ο Δήμος Φαιστού εφαρμόζει στην πράξη τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και καλεί τους δημότες να σχεδιάσουν μαζί το μέλλον του τόπου.

Ο Δήμος Φαιστού έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, προκειμένου να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων  διαμορφώσεων,  επεμβάσεων  και  κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβατών μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση: 

"Με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας, δημιουργούμε ένα πιο φιλικό, προσεγγίσιμο και ασφαλές αστικό περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Φαιστού, προωθεί την ισότιμη προσβασιμότητα και αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον κάνοντας το προσιτό και εύκολα προσβάσιμο για όλες τις κατηγορίες χρηστών και πιο συγκεκριμένα, θέλει να εξυπηρετήσει άτομα με μειωμένη κινητικότητα, τυφλούς, και  γενικότερα όλα τα άτομα ΑμεΑ, και όλους τους ευάλωτους χρήστες της οδού (κυρίως πεζούς).

Πλέον με το ΣΑΠ, εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη, ασφαλής και βιώσιμη κινητικότητά τους εντός της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας έχει χρηματοδοτηθεί αυτή τη στιγμή για τις περιοχές Μοιρών, Τυμπακίου, Ζαρού και Πόμπιας.

Παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο με στόχο την προώθηση της αστικής προσβασιμότητας:

α. Προσβάσιμα πεζοδρόμια/πεζόδρομοι/οδοί ήπιας κυκλοφορίας /πλατείες 

β. Προσβάσιμες διαβάσεις 

γ. Προσβάσιμες νησίδες 

δ. Προσβάσιμοι χώροι πρασίνου/άλση 

ε. Προσβάσιμοι χώροι στάθμευσης 

Συνοψίζοντας, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Σχεδίου για την δημιουργία δικτύου προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, ζητάμε τη συνεργασία σας και τις προτάσεις σας, για υπόδειξη σημείων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών ώστε να εξασφαλίσουμε την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση σε όλους ανεξαιρέτως.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ