Διαμαντάκης για νέο ΒΟΑΚ: Καμία πρόβλεψη για τα όμβρια ύδατα

Διαμαντάκης για νέο ΒΟΑΚ: Καμία πρόβλεψη για τα όμβρια ύδατα

Η ανακοίνωση της "Δύναμης Δημιουργίας"

"Αντί να λύσουν τα προβλήματα που η κατασκευή του ΒΟΑΚ πριν 10 χρόνια δημιούργησε στην περιοχή, σήμερα προγραμματίζουν έργα που θα μεγεθύνουν τα προβλήματα" τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Δήμου Χερσονήσου "Δύναμη Δημιουργίας" και ο επικεφαλής της Μανόλης Διαμαντάκης, με φόντο τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το νέο αυτοκινητόδρομο της Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου ζητήθηκε με καθυστέρηση η γνώμη του για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος Χερσόνησος Νεάπολη του νέου ΒΟΑΚ. Αυτού του δρόμου, που, όπως πρόσφατα ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, θα είναι ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη καθώς δεν θα υπάρχει άλλο αντίστοιχο έργο. Το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου στην συνεδρίασή του την Δευτέρα 14 Ιούνη ασχολήθηκε με το θέμα αυτό. Και εκεί όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ακούσαμε απίστευτα πράγματα.

Επτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη, πλημμύρες για την έκταση των οποίων συνέβαλε κατά κοινή ομολογία καταλυτικά η επίδραση του ΒΟΑΚ, έρχεται του Υπουργείο Υποδομών σήμερα και προτείνει στην συγκεκριμένη περιοχή την ανακατασκευή και επέκταση του δρόμου χωρίς καμία,  μα απολύτως καμία, μέριμνα για τα όμβρια νερά. Αντί να λύσουν τα προβλήματα που η κατασκευή του ΒΟΑΚ πριν 10 χρόνια δημιούργησε στην περιοχή, σήμερα προγραμματίζουν έργα που θα μεγεθύνουν τα προβλήματα.   

Στα πλαίσια κατασκευής σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, όπως ακούμε από τους κυβερνήτες μας, φαίνεται θα μας προκύψει ανασφαλής τόπος κατοικίας. Όπως πολύ εύστοχα τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν ενδεχομένως να κινούνται ασφαλείς προς Ηράκλειο ή Άγιο Νικόλαο, αλλά θα είναι ανασφαλείς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, αφού θα είναι πολύ πιθανή η καταστροφή του από ενδεχόμενη πλημμύρα. Ακόμη, για άλλη μια φορά, δεν δίδεται καμία απολύτως λύση για την κίνηση των οχημάτων μετά την έξοδό τους από τον νέο ΒΟΑΚ. Στα Μάλια για παράδειγμα, για άλλη μια φορά, όλα τα οχήματα θα πρέπει να οδηγηθούν μέσω των στενών δρόμων του οικισμού στον προορισμό τους.

Ένα απαραίτητο έργο για το νησί μας που τόσα χρόνια συζητείται και σχεδιάζεται, ας μην γίνει αιτία καταστροφών. Στις πρόσφατες πλημμύρες ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, ας μην προκαλούμε την τύχη μας με νέες αστοχίες. Ευθύνη της πολιτείας είναι η δημιουργία των αντιπλημμυρικών έργων, ας τα υλοποιήσει. Η ανάγκη αυτή είναι επιτακτικότερη τώρα αφού με το νέο ΒΟΑΚ τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Ευθύνη όλων μας, και κυρίως της Δημοτικής Αρχής, είναι η άμεση κινητοποίηση για την προστασία της περιοχής.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ