Διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ρουσσοσπιτίου

Newsroom
Newsroom

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι γονείς των μαθητών συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Ρουσσοσπιτίου συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, με αφορμή την πρόταση της Διέυθυνσης για συγχώνευση δυο τάξεων την ερχόμενη σχολική χρονιά, λόγω της μείωσης του μαθητικού δυναμικού.

Όπως επισημαίνουν οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς, σε σχετική τους ανακοίνωση:

"Η πρόταση αυτή μας εξέπληξε δυσάρεστα. Το σχολείο μας, ενώ οργανικά αναβαθμίστηκε σε εξαθέσιο φέτος, με την πρόταση συνδιδασκαλίας λειτουργικά υποβαθμίζεται και θεωρούμε δεδομένο ότι θα εμφανίσει μαθητική διαρροή που θα οδηγήσει σε περαιτέρω συγχωνεύσεις τάξεων. 

Προφανώς, δε, αρχίζουμε και έχουμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα γίνει πραγματικότητα η κατασκευή νέας σχολικής μονάδας, η χρηματοδότηση της οποίας εγκρίθηκε πρόσφατα μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Εκφράσαμε στον Προϊστάμενο της Δ/νσης τη διαφωνία μας  με την πρόταση υποβάθμισης του σχολείου μας, τονίσαμε το οξύμωρο λόγω τόσο της επικείμενης ανέγερσης νέου σχολείου όσο και του γεγονότος ότι μετατέθηκε ένας νέος εκπαιδευτικός με την αύξησή της οργανικότητας του σχολείου, λάβαμε ωστόσο την απάντηση πως η Διεύθυνση δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ο νόμος είναι σαφής και σύμφωνα με αυτόν η πέμπτη με την έκτη τάξη πρέπει να συγχωνευτούν. 

Τονίσαμε πως στις δυο τάξεις των 20 συνολικά μαθητών φοιτούν 4 μαθητές με γνωματεύσεις απο το ΚΕΔΑΣΥ (οι δυο έχουν έγκριση για παράλληλη στήριξη), εκκρεμεί η αξιολόγηση ενός ακόμη παιδιού με γνωμάτευση, ενώ μια μαθήτρια είναι ξένης ιθαγένειας, ήρθε πρόσφατα στο σχολείο και δεν γνωρίζει τη γλώσσα.

Το Υπουργείο Παιδείας όμως, λειτουργεί κοιτώντας τους αριθμούς και όχι την ποιότητα ούτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μια τάξη σχολείου.
Εμείς δηλώνουμε πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά".

Δείτε εδώ το υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δείτε εδώ το υπόμνημα του Συλλόγου Διδασκόντων

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ