Διαμαρτύρονται και ζητούν διόρθωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης

Διαμαρτύρονται και ζητούν διόρθωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης

Κοινή ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους

Την έντονη διαμαρτυρία τους με αφορμή την ψήφιση και έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση το Τεχνικό Επιμελητήριο  Ελλάδος/Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, το Τεχνικό Επιμελητήριο  Ελλάδος/Τμήματος Δυτικής Κρήτης, το Οικονομικό  Επιμελητήριο  Ελλάδος/ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, το Οικονομικό  Επιμελητήριο  Ελλάδος 15ο Περιφερειακό Τμήμα, Δυτικής Κρήτης και το Γεωτεχνικό  Επιμελητήριο  Ελλάδος/ Παράρτημα Κρήτης.

Αναλυτικά ανακοίνωση: 

Με αφορμή την ψήφιση και έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, διαμαρτυρόμαστε τόσο για την έλλειψη συνεργασίας και διαλόγου, όσο και για τη λανθασμένη διατύπωση του κατοχυρωμένου από  νόμους και αποφάσεις του ΣτΕ προβαδίσματος των ΠΕ υπαλλήλων για θέσεις ευθύνης, έναντι των υπολοίπων.

Παρόλο που με κοινές επιστολές και δελτία τύπου, σύσσωμα τα πέντε Επιστημονικά Επιμελητήρια της Κρήτης έχουμε εξηγήσει την ακυρότητα οποιασδήποτε άλλης διατύπωσης, δεν εισακουστήκαμε επαρκώς ούτε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Το γεγονός ότι το προβάδισμα των ΠΕ διαχωρίστηκε ορθά σε κάποιες θέσεις δεν καλύπτει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή στη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων ευθύνης δεν διατυπώνεται προβάδισμα. Ενώ με θλίψη διαπιστώνουμε ότι στο νέο Οργανισμό, θέσεις  Προϊσταμένων, και μάλιστα σε Διευθύνσεις όπου απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, μπορούν να λάβουν απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά και τον πρόσφατο ορισμό υπαλλήλων και κατανομή θέσεων σε Διευθύνσεις της Περιφέρειας Κρήτης, επιθυμούμε να θέσουμε προ της προσοχής της κοινωνίας και των λοιπών φορέων αυτή την δυσμενή εξέλιξη. Σκόπιμο είναι να υπενθυμίσουμε την 2817/2017 Απόφαση ΣτΕ, με την οποία ακυρώθηκε το Π.Δ. 149/2010 «Οργανισμός της Περιφέρειας Κρήτης» κατά το μέρος εκείνο στο οποίο δεν υλοποιείται το προβάδισμα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έναντι της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας, ως θεματοφύλακες της επιστημονικής αρτιότητας των συναδέλφων μας, οι οποίοι αδικούνται κατάφορα με τον ψηφισθέντα ΟΕΥ της Περιφέρειας Κρήτης και επιφυλασσόμαστε περί διεκδίκησης και στήριξης με οποιαδήποτε συνταγματικά εμπεριστατωμένη μορφή, του αναφαίρετου δικαιώματός τους στην επαγγελματική ανέλιξη, η οποία θα έπρεπε πέραν της ηθικής να αποτελεί και νομική-διοικητική οδηγία.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας των φορέων μας με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, καλούμε τον κ. Αρναουτάκη, να προχωρήσει σε έκδοση διοικητικής πράξης διόρθωσης του περιεχομένου του ΟΕΥ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εξομοίωση αποφοίτων με διαφορετική εκπαιδευτική βάση θίγει την επιστημονική επάρκεια και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών μας και γεννά εύλογη αμφισβήτηση για την ποιότητα του παραγόμενου έργου.

 

Δείτε επίσης:

Περιφέρεια Κρήτης: "Ναι" κατά πλειοψηφία στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσιας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ