Διεκδικούν την είσοδό τους στο Λιμάνι, οι ιδιοκτήτες αστικών λεωφορείων

Διεκδικούν την είσοδό τους στο Λιμάνι, οι ιδιοκτήτες αστικών λεωφορείων

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων σημειώνει ότι "θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα το Δικαίωμα του Ηρακλειώτη να επιλέξει το μέσο μετακίνησής του και όχι την αναγκαστική χρήση του Ταξί, που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν".

Η ήπια στάση μας ... δεν είναι αδυναμία, ξεκαθαρίζει το Αστικό ΚΤΕΛ με επιστολή τους προς το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένου Ηρακλείου, με αφορμή την - για δεύτερη φορά - αναστολή της απόφασης για διαμόρφωση στάσης για τα λεωφορεία μέσα στο Λιμάνι.

Στη σχετική επιστολή γίνεται αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, οπότε και στις αρχές του 2019 είχε εγκριθεί η μεταφορά της αφετηρίας του ΚΤΕΛ στο εσωτερικό του λιμανιού, κάτι που όμως - όπως αναφέρεται - "δεν υλοποιήθηκε υπό το φόβο των αντιδράσεων των ταξιτζήδων".

Η αλλαγή του Δ.Σ. επανέφερε το θέμα, ορίστηκε η θέση και το δρομολόγιο της Κνωσού ξεκίνησε την 1η Μαρτίου του 2020.

Ωστόσο η πρόσφατη κινητοποίηση και οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί ανέστειλαν ξανά την εκτέλεση της απόφαση για μετακίνηση της στάσης του αστικού ΚΤΕΛ.

Η πλευρά του Αστικού ΚΤΕΛ εξηγεί πως οι χρήστες των λεωφορείων είναι, στην πλειοψηφία τους, οικονομικά αδύναμοι οι οποίοι, με την αναστολή της απόφασης για τη στάση, ουσιαστικά δεν μπορούν να επιλέξουν μεταφορικό μέσο.

Την ίδια στιγμή, όπως διατυπώνεται ρητά, "εντός του χώρου του Λιμένος συνυπάρχουν όλα τα μέσα μεταφοράς και στο μόνο μέσο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος είναι το Αστικό Λεωφορείο".

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων καταλήγει να ζητά να ενεργοποιηθεί η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες και τους επισκέπτες να επιλέξουν τη μεταφορά που επιθυμούν, ενώ σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος "θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα το Δικαίωμα του Ηρακλειώτη να επιλέξει το μέσο μετακίνησής του και όχι την αναγκαστική χρήση του Ταξί, που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ