Εξορθολογισμός ΔΕΥΑΗ: Στόχος οι σπάταλοι και οι κακοπληρωτές!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Εξορθολογισμός ΔΕΥΑΗ: Στόχος οι σπάταλοι και οι κακοπληρωτές!

Απώτερος σκοπός τους, να μπει μία (οριστική) τάξη στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης

Του Αντώνη Παντινάκη 

Νέα επιπλέον μέτρα επεξεργάζεται κι ετοιμάζεται να φέρει η ΔΕΥΑΗ! Στο τραπέζι... βρίσκονται διάφορες προτάσεις. Οι (πιθανές) αλλαγές, εάν κι εφόσον έρθουν, θα είναι σημαντικές. Απώτερος σκοπός τους, να μπει μία (οριστική) τάξη στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης καθώς και στην νοοτροπία διαφόρων δημοτών:
Η άντληση περισσότερων εσόδων εξαρτάται εν πολλοίς από την γνώση και τη συμμόρφωση των (αλόγιστα) σπάταλων και των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Συζητείται λοιπόν σοβαρά το ενδεχόμενο οι λογαριασμοί να εκδίδονται ανά τέσσερις μήνες κι όχι ανά εξάμηνο. Έτσι, τα οφειλόμενα ποσά θα είναι (φαινομενικά) μικρότερα και “θα είναι πιο εύκολο για τον δημότη να πληρώσει”, σύμφωνα με το σκεπτικό του προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη: “Αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή ανά τετράμηνο θα έχουμε εκκαθαριστικούς και ανά δίμηνο θα έχουμε έναντι – τώρα έχουμε ανά εξάμηνο εκκαθαριστικούς και ανά τρίμηνο έναντι”.

Ενδελεχής έλεγχος θα υπάρχει πλέον και στις μεγάλες αποκλίσεις από κατανάλωση σε κατανάλωση, κι από λογαριασμό σε λογαριασμό. “Εάν παρατηρείται διαφορά 1.000 κυβικών σε ένα σπίτι μέσα σε ένα εξάμηνο, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Μπορεί να υπάρχουν αφανείς διαρροές” λέει σχετικά ο κ. Βουρεξάκης.

Τα νοικοκυριά πρέπει να γνωρίζουν. “Έχουμε ήδη εγκαταστήσει ένα σύστημα στο οποίο φαίνονται οι μεγάλες διαφορές από κατανάλωση σε κατανάλωση ανά διάστημα κι αμέσως θα ειδοποιούμε” αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ.

Η ενημέρωση θα γίνεται τηλεφωνικά, ωστόσο παράλληλα κι εναλλακτικά εξετάζεται και η αποστολή... sms!

(Προ)ειδοποίηση τηλεφωνική ή μέσω μηνύματος, ότι θα τους αφαιρείται το ρολόι, θα δέχονται και όσοι... ξεχνούν να πληρώσουν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ