Δήλωση Ν.Μανουσάκη για όσα αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο

Δήλωση Ν.Μανουσάκη για όσα αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης

Με αφορμή τον περιορισμό των μελών του ΔΣ της εταιρείας «ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ», που αποφασίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 26 Φλεβάρη, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Μανουσάκης,  δήλωσε τα εξής :

«Με τη σύσταση της εταιρείας, που λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, η περιφέρεια και ο δήμος Αμαρίου αναλαμβάνουν να «αποκεντρώσουν» αρμοδιότητες και υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, αντί να απαιτήσουν από το κράτος τη χρηματοδότηση και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Η πείρα έχει ήδη αποδείξει ότι στη συνέχεια, με την απαξίωσή τους, αυτά τα ερευνητικά κέντρα γίνονται πεδία κερδοφορίας για τους επενδυτές ή μπαίνει λουκέτο. Και εδώ υπάρχει αρνητική εμπειρία από το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς και το Ινστιτούτο Αμπέλου. Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου και της Κρήτης δεν μπορούν να έχουν τις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή ότι η ίδρυση αυτής της εταιρείας δε θα περάσει στα χέρια κάποιου ιδιώτη. Άλλωστε, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα λειτουργεί.

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι η λειτουργία του ερευνητικού κέντρου, όπως και η αξιοποίηση – αναβάθμιση του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων είναι μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, συνολικά του πρωτογενή τομέα, αλλά και της περιοχής στο Αμάρι Ρεθύμνου, η οποία υστερεί σημαντικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους ψηφίζουμε «λευκό» και αντιπροτείνουμε η λειτουργία του ερευνητικού κέντρου να ενταχθεί στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Κρήτης, με κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου (ΥΠΑΑΤ).»

 

Δείτε επίσης:

Εγκρίθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός για έργα και μελέτες των δήμων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ