Δημιουργοί της 7ης Τέχνης από τα θρανία, οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Τα μέλη της Κινηματογραφικής Ομάδας του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου
Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Το σχολείο συμμετέχει με δύο ταινίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους “20th Camera Zizanio”.

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

Παίρνουν θέση μπροστά και πίσω από τις κάμερες και δημιουργούν μικρά διαμάντια. Με μεράκι, όρεξη και πολλή δουλειά, η κινηματογραφική ομάδα του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου κατάφερε να λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους “20th Camera Zizanio”

Οι δύο ταινίες μικρού μήκους είναι “Το παράθυρο” και “Free from fear” και δημιουργήθηκαν από την ομάδα του σχολείου “CINEpease” το σχολικό έτος 2019-2020, στα πλαίσια προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια, κ. Έρη Αποστολάκη, αναφέρει στο Cretalive πως «η Κινηματογραφική ομάδα του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου ,δημιουργεί, γεννά φιλμάκια, μόλις δύο χρόνια. Σκοπός μας είναι να κοιτάξουμε κατάματα καταστάσεις που κατά κύριο λόγο αφορούν την καθημερινή πραγματικότητα και ακουμπούν την ψυχοσύνθεση των μαθητών- εφήβων.»

Η μαθήτρια της Γ΄τάξης του σχολείου, Μελίνα Ζουμπουλάκη, αναφέρει πως «πάντα μου άρεσε να συμμετέχω σε ό,τι έχει σχέση με ομαδικότητα, συνεργασία και εξέλιξη. Έτσι, όταν έγινε η ανακοίνωση στο σχολείο μας για την οργάνωση της κινηματογραφικής ομάδας, θεώρησα πως ήταν μια πρόσκληση και πρόκληση που σίγουρα θα με βοηθούσε να εξελιχθώ και να γνωρίσω καινούργια μονοπάτια.»

sxoleio
Η Μελίνα Ζουμπουλάκη

Περιγράφει πως «η εμπειρία ήταν καταπληκτική, μοναδική. Η καθηγήτρια μας η κυρία Αποστολάκη είναι εκείνη που μας οργανώνει και πραγματοποιούμε όλες μας τις προτάσεις και ιδέες μέσα από τις συναντήσεις μας.»

Θα ήθελε, παράλληλα με τις όποιες σπουδές της, να συνεχίσει να ασχολείται  με τον συγκεκριμένο τομέα και στο μέλλον. Σκέφτεται να ακολουθήσει την Αρχιτεκτονική και να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην μουσική αρμονία. Το καλλιτεχνικό-πολιτιστικό στοιχείο υπάρχει έντονα στην οικογένειά της, διότι η μητέρα της είναι δασκάλα χορού.

«Τα χόμπι μου τα αγαπώ πολύ. Ζωγραφίζω, μελετάω μουσική και κιθάρα, συμμετέχω σε χορωδία 9 χρόνια, παρακολουθούσα μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και φυσικά μου αρέσει να διαβάζω», αναφέρει.

Ο μαθητής της Β΄ τάξης του σχολείου, Ιάσωνας Κορασοειδής, αναφέρει πως η συμμετοχή στην κινηματογραφική ομάδα του σχολείου είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία. Στην οικογένειά του, δεν ασχολείται κανείς με την 7η τέχνη ενώ ο ίδιος θα ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει κτηνίατρος. Η αγάπη του για τα ζώα είναι τόσο μεγάλη και ήδη, μαζί με τους γονείς του, φροντίζει πάρα πολλά κατοικίδια, έχει σκύλους, γάτες, βάτραχο, κατσίκες, παπαγάλο, χελώνα, ψαράκι… Στον ελεύθερό του χρόνο, του αρέσει να κάνει πατίνι και να παίζει βιντεοπαιχνίδια ενώ τα αγαπημένα του μαθήματα είναι η Βιολογία, η Φυσική και η Γυμναστική.

sxoleio
Ο Ιάσωνας Κορασοειδής

«Free from fear» (https://youtu.be/NPQ8qbyJbH0)

Αφιερωμένο

Για κείνα τα παιδιά που φοβήθηκαν και δεν σηκώθηκαν στο μάθημα.....

Για κείνα τα παιδιά που πήραν το ...πρώτο τσιγάρο ή ό,τι άλλο...

Για κείνα που για μια ...σκιά  κοιμήθηκαν τρομαγμένα

Για κείνα που αρνήθηκαν να βάλουν το καλάθι, που θα έκανε... τη διαφορά στη ζωή τους.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ!

 

The window (https://youtu.be/Gz_C7WS1dxU)

Μια ιστορία για όλους εκείνους που τους φωνάζουμε "ξένους" ξεχνώντας με ευκολία τους δικούς μας... "ξένους"

 Ταλαίπωροι άνθρωποι  που αναζητούν, ένα κομμάτι γης.... να ζήσουν τη ζωή που τους δόθηκε.

Ίσως…

Ίσως  μια μέρα γίνουν οι καρδιές μας πιο ανθρώπινες, πιο χαμογελαστές, πιο.... ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ  και τους φωνάξουμε "φίλους"

«Φτιάχνουμε φιλμάκια.

Φτιάχνουμε ιστορίες.

Φτιάχνουμε ένα λίγο πιο καθαρό αέρα.

Φτιάχνουμε ένα κόσμο λίγο πιο όμορφο που μας χώρα όλους.

Και μας αρέσει.

CINEpeace 2020», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας, που είναι οι μαθητές Κορασοειδής Ιάσωνας, Λαγουδιανάκης Γιώργος, Ντραγκότι Νίκος, Ζουμπουλάκη Μελίνα, Καλογεράκη Σοέλα, Δατσέρη Κατερίνα, Γκολάρα Κατερίνα, Βελιγραντή Μάχη, Βελιγραντή Χριστίνα, Κτιστάκης Μύρων, Διγενής Μιχάλης, Ξυλούρη Κατερίνα, Προβολή Ιωάννα, Κεφαλογιάννης Βαγγέλης, Αναστασάκη Γωγώ, Ηρώ Σημαιάκη, Καλαϊτζόγλου Καλλιόπη και Σταματάκης Γεώργιος.

Όλοι οι φίλοι στην Ελλάδα, παιδιά και εκπαιδευτικοί, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή τις καλύτερες ταινίες για παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο.

Η προβολή των ταινιών γίνεται μέσα από την εικονική κινηματογραφική αίθουσα του Φεστιβάλ, δηλαδή την ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://online.olympiafestival.gr/

H παρακολούθηση των ταινιών είναι δωρεάν. Και η πρόσβαση σε αυτές πολύ απλή: χρειάζεται μόνο να κάνετε μια εγγραφή χρησιμοποιώντας ένα όνομα και το email σας. Στην παρακάτω σελίδα υπάρχουν πιο αναλυτικές οδηγίες https://online.olympiafestival.gr/page/help/

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ