Δημοπρατείται η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς

Δημοπρατείται η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες

Μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την διεξαγωγή δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου «ΑΡΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΝΙΩΝ», περνάμε πλέον στην επόμενη φάση.

Όπως είπε στο Parakritika.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Ξανθουδάκης, τα τεύχη διακήρυξης είναι ουσιαστικά έτοιμα και πιθανώς μέσα στο καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να προχωρήσουμε πλέον στη δημοπράτηση, με την κατάθεση φακέλων, με κλειστή διαδικασία.

Εκτός του ποσού που έχει δεσμευτεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τον πρώην Υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, υπάρχουν δεσμεύσεις ότι θα διατεθεί και το υπόλοιπο ποσό -περίπου 10 εκ. ευρώ- τόσο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όσο και από τον Περιφερειάρχη.

Επόμενο βήμα από πλευράς Δήμου είναι η αποστολή του τεχνικού δελτίου στην Περιφέρεια και εφ’ όσον καταστή γνωστή εν τω συνόλω της η πηγή χρηματοδότησης, τότε θα γίνει και η δημοσίευση του διαγωνισμού δημοπράτησης, με την κατάθεση των προτάσεων από τους υποψηφίους αναδόχους. Η συγκεκριμένη διαδικασία ενδέχεται να φτάσει μέχρι το τέλος του έτους, αν όλα βεβαίως πάνε καλά με την χρηματοδότηση.

Η διάρκεια της δημοσίευσης είναι περίπου ένας μήνας, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που θα κρίνει ποιοι προκρίνονται στην επόμενη φάση, χωρίς να ανοίξει τις προσφορές. Θα γίνει δηλαδή έλεγχος δικαιολογητικών, κλπ. Η απόφαση θα περάσει από την Αποκεντρωμένη και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση.

Η Οικονομική Επιτροπή θα ανοίξει τις προσφορές, θα επιλεχθεί ο ανάδοχος, θα σταλεί εκ νέου η απόφαση στην Αποκεντρωμένη, θα γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος και η απόφαση θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Με τις καλύτερες των συνθηκών, το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς θα ξεκινήσει μετά τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί -λογικά- μέσα στο 2023.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ