Δημοτικό κοινωνικό πλυντήριο θα λειτουργήσει ο δήμος Χανίων

Δημοτικό κοινωνικό πλυντήριο θα λειτουργήσει ο δήμος Χανίων

Στην δημιουργία μιας νέας δομής προχωρά ο δήμος Χανίων καθώς η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης την λειτουργία «δημοτικού κοινωνικού πλυντηρίου». Σύμφωνα με την εισήγηση στην νέα δομή, οι εγγεγραμμένοι ωφελούμενοι, θα μπορούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, να καθαρίσουν τα ρούχα τους δωρεάν, να φροντίσουν την ατομική τους υγιεινή και να προμηθευτούν είδη ρουχισμού μέσω της δημοτικής ιματιοθήκης.

Όπως αναφέρει η εισήγηση, «με αυτόν τον τρόπο σε συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας, θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη προσωπική τους υγιεινή και ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, την καθαριότητα και το στέγνωμα των ρούχων τους και θα ικανοποιήσουν την ανάγκη της ένδυσης και υπόδησης μέσα από την ύπαρξη της ιματιοθήκης μας, η οποία πλέον θα στεγάζεται στο συγκεκριμένο χώρο ο οποίος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος».

Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος και σε άτομα με αναπηρία, ενώ τη λειτουργία της νέας δομής θα υλοποιήσει το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του δήμου Χανίων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ