Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Το πρόγραμμα

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, ολοκληρώνεται ο 2ος ΓΕΝΙΚΟΣ  Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας την ΔΕΥΤΕΡΑ 10/8/2020, στα παρακάτω δ.δ. του Δήμου ΓΟΡΤΥΝΑΣ:

ΑΣΗΜΙ, ΣΤΟΛΟΙ – ΙΝΙΑ, ΛΟΥΡΕΣ

  • την Δευτέρα 10-8-2020 στα Καλέσσα.
  •  την ΤΡΙΤΗ 11/8/2020, στο ΧΑΡΑΚΙ του Δήμου ΑΡΧΑΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ:

 

Ξεκίνησε ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Πέμπτη, 06-8-2020, στα Δ.Δ. Πανασσού και Γέργερης και την Παρασκευή, 07-8-2020 στο Δ.Δ. Νιβρύτου του Δήμου Γόρτυνας.

 

Την Παρασκευή 7-8-2020  ξεκίνησε ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα  Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού.

 

Το Σάββατο 8-8-2020   θα  ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δ.Δ. Γκαγκάλες και Άγιοι Δέκα του Δήμου Γόρτυνας.

 

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.   

Τηλ. επικοινωνίας:  2893022214 & 2813407916.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ