"ΔΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ να πάρουν μέτρα για τις ακτινοθεραπείες!"

"ΔΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ να πάρουν μέτρα για τις ακτινοθεραπείες!"

"Αν τα νοσοκομεία ήταν στελεχωμένα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και με σύγχρονα μηχανήματα που να καλύπτουν τις σημερινές λαϊκές ανάγκες στην υγεία δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο"

Άμεσα μέτρα, τόσο από τις διοικήσεις τόσο της 7ης ΥΠΕ όσο και του ΠΑΓΝΗ ζητά η τομεακή επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή τα πρόσφατα εκατοντάδες ακυρωμένα ραντεβού των ακτινολογικών τμημάτων και ακτινοθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

    Με αφορμή τα εκατοντάδες ραντεβού που ακυρώθηκαν τις 2 τελευταίες μέρες στα τμήματα ακτινοθεραπείας, Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Πυρηνικής Ιατρικής και Υπερήχου του ΠΑΓΝΗ εξαιτίας της μη πληρωμής δεδουλευμένων μηνών στους εργαζόμενους, αναδεικνύεται η χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας (από όλες τις κυβερνήσεις) που οδηγεί τελικά και στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Έτσι, η μεικτή λειτουργία του νοσοκομείου, όπου η διασφάλιση σε προσωπικό, μισθούς κ.α είναι σε συνάρτηση με την χρηματοδότηση τους από τον ΕΟΠΠΥ σήμερα, αύριο θα γίνεται από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Έχουν τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση, η 7η ΥΠΕ και η Διοίκηση του νοσοκομείου, για την έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού αλλά και την προσπάθεια να μπαλώσουν τα κενά στις πλάτες των εργαζομένων.

Αν τα νοσοκομεία ήταν στελεχωμένα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και με σύγχρονα μηχανήματα που να καλύπτουν τις σημερινές λαϊκές ανάγκες στην υγεία δεν θα φτάναμε στο σημείο να έχουμε νοσοκομεία μίας νόσου λόγω της πανδημίας αλλά και τα υπόλοιπα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση, όπως το πρόσφατο στο ΠΑΓΝΗ, με τραγικές επιπτώσεις στην υγεία του λαού, ειδικά των χρόνια πασχόντων αλλά και των ασθενών.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παλέψει για να ενισχυθεί άμεσα και αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ουσιαστική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Η 7η ΥΠΕ και η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να πάρουν μέτρα άμεσα!


Δείτε επίσης:

"Αδειάζει" τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ η ΔΥΠΕ για το πρόβλημα με τις ακτινοθεραπείες!

Τί απαντά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ για το πρόβλημα με τις ακτινοθεραπείες

Τι συμβαίνει με τις ακτινοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ;
 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ