«Δυστυχώς έχουμε μόνο το Θεό για να μας προστατεύσει!»

«Δυστυχώς έχουμε μόνο το Θεό για να μας προστατεύσει!»

Τί καταγγέλλει στο Cretalive εργαζόμενος στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, ο οποίος έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό

Λόγια που σοκάρουν για μια υπηρεσία που κανονικά, λόγω του συγχρωτισμού αλλά και του χαρακτήρα της Δημόσιας Υγείας που τη διέπει θα έπρεπε να ναι πρότυπο, αλλά δυστυχώς σε ό,τι αφορά την πρόληψη, τη διάγνωση αλλά και τη διασπορά του κορωνοϊού έγιναν μικρά... εγκλήματα!

Ο λόγος για τον ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου, επί της οδού Αγίου Μηνά, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκανε στο Cretalive, ένας υπάλληλος - ασθενής του κορωνοϊού, έγινε το έλα να δεις, χωρίς η τοπική διεύθυνση να λάβει τα σχετικά μέτρα αλλά ούτε και κεντρικά να ληφθεί η παραμικρή μέριμνα!

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το κρούσμα μηδέν στην υπηρεσία, εκείνο που άνοιξε το χορό, είχε τα πρώτα συμπτώματα από την περασμένη Τετάρτη και αφού πήρε άδεια μετέβη στο ΠΑΓΝΗ για το τεστ χωρίς να ενημερώσει συναδέλφους και υπηρεσία. Στη συνέχεια με χρονοκαθυστέρηση- πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του συναδέλφου της- κι αφού χάθηκε ένα κρίσιμο 48ωρο στην ιχνηλάτηση, ένιωσε την ανάγκη να πει τι ακριβώς είχε συμβεί στην υπάλληλο με την οποία είχε στενή συνεργασία στο ίδιο τμήμα και η οποία στην πορεία βρέθηκε κι εκείνη θετική στον κορωνοϊό.

Αντί η υπηρεσία να κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα και να απολυμανθεί, ως όφειλε, συνέχιζε να δέχεται κόσμο, ενώ από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΠΥ έκριναν με έγγραφο τους πως δεν είναι απαραίτητη οι χώροι να απολυμανθούν κεντρικά αλλά να καθαριστούν με ευθύνη των υπαλλήλων.

Κι όλα αυτά ενώ χαρτικά και καθαριστικά - όπως καταγγέλλεται - δίνονται με το... δελτίο, ενώ ακόμα και τα αντισηπτικά δίνονται μόνο μετά από καβγά με το προσωπικό. Παράλληλα αποδεικνύεται πως και η διαχείριση Πολιτικής Προστασίας, ΕΟΔΥ και 7ης ΥΠΕ σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται λειτουργούν εντελώς αναποτελεσματικά, στην περίπτωση του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου, δείγμα πως μόνον στο Θεό πρέπει να ελπίζουμε, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο υπάλληλος, αν ζορίσουν πραγματικά τα πράγματα!

Τα ερωτήματα πολλά: ποιος έχει την ευθύνη σε μια τέτοια δημόσια υπηρεσία να αποφασίζει ποιος και πότε κάνει έναν έλεγχο ή αποφασίζει για την υγεία του προσωπικού;

Έχει η διευθύντρια τέτοια γνώση ή τέτοια δυνατότητα να λειτουργεί ως γιατρός ή ο ΕΟΔΥ αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει;

Ερωτήματα που και εμείς τα μεταφέρουμε ζητώντας απάντηση !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ