Έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας "ανάβει φωτιές" σε Δήμο της Κρήτης

Έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας "ανάβει φωτιές" σε Δήμο της Κρήτης

Από τον έλεγχο της υπηρεσίας, προκύπτουν παραλείψεις και υπερκοστολογήσεις

Στο φως φέρνουν τα Παραπολιτικά Κρήτης έγγραφο- φωτιά που απέστειλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο Δήμο Ρεθύμνης σχετικά με τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων- Αστικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Όπως σημειώνεται στα σχετικά έγγραφα, από τον έλεγχο της υπηρεσίας, προκύπτουν παραλείψεις και υπερκοστολογήσεις κατά την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης δεν τεκμηρίωσε βασικά στοιχεία μελέτης ανάθεσης στην εισήγηση της προς το Δημοτικό Συμβούλιο και βασιζόταν σε αυθαίρετες παραδοχές και εμπειρικά δεδομένα που έρχονταν σε αντίθεση με τα πραγματικά στοιχεία, περιείχε συχνά αριθμητικά λάθη και δεν εξέταζε άλλες εναλλακτικές.

Ειδικά για την περίπτωση του ΣΜΑ, στα επίσημα έγγραφα τονίζεται ότι η ανάθεση κρίνεται “μη σύννομη, καθώς πρόκειται για μια αβέβαιη ως προς την πιθανότητα εκπλήρωσης της και υπερκοστολογημένη συμβατική υποχρέωση. Από την έναρξη της σύμβασης έως σήμερα, ο Δήμος, μη σύννομα, αποζημιώνει τον ανάδοχο για τη συγκεκριμένη υποχρέωση (ΣΜΑ) χωρίς ποτέ αυτή να έχει ολοκληρωθεί. Εάν συνεχιστεί η καταβολή αυτής της αποζημίωσης, εκτιμάται ότι μέχρι τη λήξη της σύμβασης θα έχει πληρωθεί στον ανάδοχο το ποσό των 528.076,8 ευρώ για μια υπηρεσία που δεν παρέχει”.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι τα έγγραφα της Αρχής Διαφάνειας ολοκληρώνονται με την υπόδειξη να ενημερωθούν “όλοι οι συμμετέχοντες στην έκδοση των αναφερόμενων εγγράφων και αποφάσεων υπάλληλοι και αιρετοί, όπως μας αποστείλετε τις απόψεις σας επί των ανωτέρω, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα συμβάλει στην ολοκλήρωση ελέγχου, το συντομότερο δυνατό και όχι πλέον των επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου”.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ