Εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά - Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Για "ιστορική απόφαση" έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης - Το Υπουργείο Υποδομών είχε αποδεχθεί τις παρατηρήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Είναι πραγματικά ιστορική η σημερινή απόφαση για την υλοποίηση του τμήματος Χανιά - Ηράκλειο του ΒΟΑΚ», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης την Τετάρτη.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΒΟΑΚ

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση που απέστειλε το Υπουργείο Υποδομών για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο. Η τεχνική έκθεση του Υπουργείου Υποδομών είχε παραδοθεί πριν λίγες μέρες από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Με την έκθεση, το Υπουργείο Υποδομών αποδέχθηκε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που εξέφρασε τον περασμένο Αύγουστο το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο του ΒΟΑΚ, με επίκεντρο τις παρακάμψεις των πόλεων. 

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΒΟΑΚ

Η τεχνική έκθεση του Υπουργείου δόθηκε στον δημόσιο διάλογο από την Περιφέρεια Κρήτης και την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δήμαρχοι, Βουλευτές, αιρετοί των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης και παραγωγικοί φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους. 

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΒΟΑΚ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχθηκε την τροποποιημένη πρόταση του Υπουργείου και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του, υιοθετώντας τις παρατηρήσεις και την θετική πρόταση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Ξυλούρη. Με τη σημερινή έγκριση προχωρεί η διαδικασία για την δημοπράτηση του τμήματος Χανιά - Ηράκλειο, ακολουθώντας τα τμήματα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος - Νεάπολη, αλλά και τα δύο τμήματα από το Καλό Χωριό έως την Παχιά Άμμο που πρόκειται να δημοπρατηθούν στο πλαίσιο του ΒΟΑΚ, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υποδομών.  

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΒΟΑΚ

«Εάν η κεντρική εξουσία εμπιστευτεί περισσότερο την αυτοδιοίκηση, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. «Δεν είμαστε αντίπαλοι της κεντρικής εξουσίας και το λέω διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις. Είμαστε εδώ όλοι για να συμβάλουμε να γίνουν αυτά τα μεγάλα έργα που έχουμε ανάγκη στην Κρήτη», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.  

Διαβάστε επίσης:

Οι τροποποιήσεις της τεχνικής έκθεσης για τη ΜΠΕ των παρακάμψεων του ΒΟΑΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στον Περιφερειάρχη ο Γιώργος Καραγιάννης - Ξεκινά ο ΒΟΑΚ με το τμήμα Νεάπολη –‘Άγιος Νικόλαος

Γιώργος Μαρινάκης για ΒΟΑΚ: Κανείς δεν μπορεί να αγνοεί το Ρέθυμνο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ