Εγκρίθηκε ο ανάδοχος για τα αρδευτικό έργο λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου

Εγκρίθηκε ο ανάδοχος για τα αρδευτικό έργο λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου

Ένα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη του Οροπεδίου Λασιθίου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Εγκρίθηκε ο ανάδοχος για τα αρδευτικό έργο λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Το γεγονός έγινε γνωστό με ανακοίνωση από τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Θραψανιώτη με το έργο να μπαίνει όπως φαίνεται άμεσα σε τροχιά υλοποίησης.

Όλη η ανακοίνωση

Με έκπτωση 51,92 % εγκρίθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 98 του Ν. 4412/2016, η ανάθεση της σύμβασης του έργου “ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ”, στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ ως προσωρινό ανάδοχο.

Ολοκληρώθηκαν έτσι οι διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής ενός έργου που περίμεναν οι παραγωγοί του Οροπεδίου από το 2012 και θα αξιοποιήσει την λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου. Η υλοποίηση του έργου είχε τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Λασίθι από το 2016, με βάση τις διεκδικήσεις των κατοίκων και τις προτάσεις της Ν. Ε. του κόμματος. Έτσι, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στις 5/10/2018, εγκρίθηκε η δέσμευση προϋπολογισμού και η διάθεση ισόποσης πίστωσης, ποσού 12.000.000,00 € (με ΦΠΑ) σε βάρος του ενάριθμου έργου 2018ΣΕ07200011 για τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για το έργο «ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ».

Ένα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη του Οροπεδίου Λασιθίου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ