Εκδήλωση του ΚΚΕ για τους δασικούς χάρτες στο Μπρόσνερο

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τους δασικούς χάρτες στο Μπρόσνερο

Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Νταγκουνάκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την Τομεακή Επιτροπή, η εκδήλωσή της Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, στο Μπρόσνερο, με θέμα «Οι εξελίξεις για τους δασικούς χάρτες και οι θέσεις του ΚΚΕ». 

Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε: 

  •  Στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος αποφασίσαμε ότι «δε μασάμε», που λέει και η νεολαία. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Σας δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας, που ενισχύθηκε από τις ίδιες τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας, ότι μέχρι το επόμενο Συνέδριο, το 22ο, να μετρήσουμε βήματα, να γίνουμε πιο δυνατοί, να γίνει πιο διακριτός και δυναμικός ο ρόλος του ΚΚΕ, ως ισχυρής οργανωμένης πρωτοπορίας, πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης, φορέας επαναστατικών ιδεών. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για την κοινή οργάνωση του αγώνα και της πάλης όλων, βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών, της λαϊκής-εργατικής οικογένειας, ώστε αυτή η πάλη να θέτει απέναντί της τους πραγματικούς εχθρούς μας, που είναι οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, κάθε ιμπεριαλιστικός οργανισμός και τα κόμματα που τους υπηρετούν. 
  •  Το θέμα των δασικών χαρτών δεν είναι μια κυβερνητική αστοχία της ΝΔ. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ τους ετοίμασε και η ΝΔ προχώρησε στην ανάρτηση και συμπλήρωσή τους. «Κράτα με να σε κρατώ», που λέει και ο λαός μας. Χέρι-χέρι το προχώρησαν το θέμα. Οι δασικοί χάρτες αποτελούν ένα μέρος του συνολικού σχεδιασμού των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης, για την «περιβαλλοντική ανάπτυξη¨, που όλοι του προπαγανδίζουν. 
  •  Αποτελούν ενιαία στρατηγική ΕΕ και κυβερνήσεων και ένα στόχο έχουν: Να ξεζουμίζουν τον λαό και ταυτόχρονα να διασφαλίζουν και να αυξάνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να δημιουργούν συνθήκες ευνοϊκές, ώστε με fast track διαδικασίες οι κεφαλαιοκράτες να επενδύσουν τα τεράστια κεφάλαια που έχουν και λιμνάζουν, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλά κέρδη. 
  • Αυτή ακριβώς την κατεύθυνση έρχονται να υπηρετήσουν και οι δασικοί χάρτες. Μέσα από την όλη διαδικασία, η κυβέρνηση και το κράτος των καπιταλιστών επιδιώκουν να συγκεντρώσουν γη και δάση, για εύκολη και φτηνή επένδυση από τμήματα του κεφαλαίου. Οι δασικοί χάρτες αποτελούν σημαντικό κρίκο στη μετά το 2020 δασική στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης της ΕΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. 
  •  Αποτελεί πρόσχημα η προστασία του περιβάλλοντος. Ανάμεσα στις συνέπειες που θα έχει η κύρωση των δασικών , είναι η διευκόλυνση της καταστροφής εκτάσεων δασικού χαρακτήρα, η καταστροφή μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, η συγκέντρωση της γης στο κράτος και στα χέρια μεγάλων επενδυτών, αλλά και το ξεκλήρισμα ενός τμήματος βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. 
  • Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες που αναπτύσσουν τα λαϊκά στρώματα και εδώ στα Χανιά το έχουμε αποδείξει έμπρακτα. 
  • Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αγροτοκτηνοτρόφους βιοπαλαιστές και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, να μη στέκονται παθητικά στη στέρηση των αναγκών τους. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους. Αυτοί δεν είναι ανίκητοι, αρκεί η λαϊκή πλειοψηφία να βρει τη δύναμη για να σηκώσει αποφασιστικά το μπόι της. Κάθε μάχη βάζει το λιθαράκι της, ανοίγει δρόμο για μια κοινωνία, που η εργασία δε θα είναι καταναγκασμός, η ιδιοκτησία δε θα είναι ο δτραγγαλισμός της ζωής μας και της ποιότητάς της. Εμείς οι πολλοί έχουμε τη δύναμη ή όπως λέει ο ποιητής «Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς». 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ