"Καλά ενταφιασμένο το πτώμα στο βαρέλι"

"Καλά ενταφιασμένο το πτώμα στο βαρέλι"

Κατεβάζουν όλους τους φακέλους με τις υποθέσεις αγνοούμενων, οι υπηρεσίες Ασφαλείας της Κρήτης

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης του σκελετού που βρέθηκε μέσα σε πλαστικό βαρέλι, στον Πλατανιανό Ποταμό στο Ρέθυμνο. Η χθεσινή πρώτη εκτίμηση ότι πρόκειται, πιθανότατα, για σκελετό ενός άνδρα, καθώς βρέθηκαν οστά με απομεινάρια δέρματος και τριχών, επιβεβαιώνεται, καθώς σύμφωνα με όσα είπε στο Cretalive, ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, το πτώμα ήταν καλά ενταφιασμένο και στεγανοποιημένο.

Πρόκειται σίγουρα για πτώμα που ανήκει σε άνδρα, μεσήλικα, (το συμπέρασμα αυτό εξάγεται κυρίως από τα δόντια που βρέθηκαν) ενώ ο χρόνος θανάτου ορίζεται σε πάνω από ένα έτος, με το χρονικό ορίζοντα να φτάνει ως και τα τρία χρόνια. Αυτός ο χρόνος που παρατείνεται σε βάθος έχει να κάνει με τις συνθήκες στεγανοποίησης του πτώματος και οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι τοποθετήθηκε εκεί χειμώνα.

Παράλληλα, πληροφορίες του Cretalice αναφέρουν ότι οι ιατροδικαστές έχουν υποψίες για τον μηχανισμό θανάτου όμως αυτό προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσιμο, καθώς είναι στοιχείο της προανάκρισης. 

Πάντως ήδη, με βάση και τις πρώτες εκτιμήσεις είχε δοθεί εντολή σε όλες τις υπηρεσίες Ασφαλείας της Κρήτης να εξετάσουν ποιες περιπτώσεις αγνοούμενων ανδρών έχουν. Κατεβάζουν λοιπόν όλους τους φακέλους των περιπτώσεων αγνοούμενων που έχουν στα αρχεία τους. 

Μια περίπτωση από αυτές που εξετάζονται είναι η εξαφάνιση νεαρού Αλβανού από την περιοχή του νότιου Ρεθύμνου - μια εξαφάνιση που είχε συνδεθεί με πολύκροτη ποινική υπόθεση. Πρόκειται πάντως για ένα ενδεχόμενο που απομακρύνεται, καθώς πρόκειται για νεαρό άτομο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Τέλος, αναμένονται οι απαντήσεις των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. 

 

Δείτε επίσης:

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με τον σκελετό στο βαρέλι

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ