Εκλογές ΚΙΝΑΛ: 46 εκλογικά τμήματα στο Ν. Ηρακλείου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: 46 εκλογικά τμήματα στο Ν. Ηρακλείου

Δείτε αναλυτικά πού και πώς θα ψηφίσετε

Δύο μόλις ημέρες έμειναν για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής και στο νομό Ηράκλειου θα λειτουργήσουν 46 εκλογικά τμήματα. (Δείτε ΕΔΩ τη σχετική λίστα) 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου: 

Η εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου επιθυμούμε να αποτελέσει αφετηρία για την ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, ώστε να καταστεί ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη και να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην πολιτική ζωή του τόπου.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος και σε όσους δημοκρατικούς πολίτες επιθυμούν με τη συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην επιτυχία του επιχειρήματος.

Μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε από  τα  46  Εκλογικά Τμήματα επιθυμούν και θα λειτουργήσουν στον  Νομό Ηρακλείου.

kinal

Σημειώνουμε ότι:                                                                                          

1.- Οι εκλογές θα γίνουν από τις 7:00 έως την 19:00 ώρα της 5/12/2021 με εφορευτικές επιτροπές, που  έχουν οριστεί  από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Συντονισμού (Ν.Ε.Σ.), και είναι τουλάχιστον 3μελείς διευρυνόμενες από έναν (1) εκπρόσωπο κάθε υποψηφίου.

Συντονιστής της εκλογικής διαδικασίας στον χώρο του εκλογικού κέντρου είναι ο Υπεύθυνος {Υ.Ε.Κ.} που έχει οριστεί  από την Ν.Ε.Σ.

2.- Στις εκλογές ψηφίζουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο ,είναι  μέλη ή  φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας. Για την ταυτοποίησή του ψηφοφόρου είναι απαραίτητο να προσκομίσει  είτε το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας,  είτε το διαβατήριο του είτε το δίπλωμα οδήγησης {φωτοτυπίες των ανωτέρω  ή άλλου είδους έγγραφα δεν γίνονται δεκτά}.

Όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει υπεύθυνα ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής , με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού μας ,  μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών  και κατά συνέπεια συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πρόεδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Για την ταυτοπροσωπία τους απαιτείται υποχρεωτικά  , για όσους είναι 16 ετών η ταυτότητα τους και  να καταθέσουν στην Ε.Ε. εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ, για τους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταθέσουν στην Ε.Ε.  εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ και για τους αλλοδαπούς,  διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, και  να καταθέσουν στην Ε.Ε. εκτυπωμένο  πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

3.- Όλοι οι ψηφοφόροι ανεξάρτητα εάν είναι μέλη/φίλοι ή  εγγράφονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας , καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο)  το οποίο εισπράττεται από το Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής

4.- Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα (1) ενιαίο και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά  και σταυρώνεται έως ένας υποψήφιος. Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι οι εξής έξι (6) με αλφαβητική σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

Ως «Λευκά» χαρακτηρίζονται τα ψηφοδέλτια που δεν θα φέρουν σταυρό ή οποιαδήποτε σημείωση.

 Ως «Άκυρα» θα χαρακτηρίζονται τα ψηφοδέλτια με περισσότερους από έναν σταυρούς ή/και όσα θα φέρουν οποιαδήποτε σημείωση.

5.-Τα θέματα που ανακύπτουν από έγγραφες ενστάσεις υποψηφίων ή μελών επιλύονται από το αμέσως επόμενο από τα ανωτέρω συλλογικά όργανα της εκλογικής διαδικασίας (κατά σειρά Εφορευτική Επιτροπή – Ν.Ε.Σ – Π.Ε.Σ – ΕΔΕΚΑΠ). Σε περίπτωση μη αποδοχής απόφασης επί της ένστασης, από οποιοδήποτε μέλος των ανωτέρω οργάνων, τελικός αποδέκτης είναι η ΕΔΕΚΑΠ, που αποφασίζει τελεσίδικα.

6.- Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

7.- Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής  και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για να λάμψει ο ήλιος της ελπίδας και της δικαιοσύνης.

Για να βρεις προοδευτική διέξοδο.

Την Κυριακή 5 Δεκέμβρη δίνουμε #ραντεβού με την Αλλαγή!

 Ψηφίζουμε για τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής & ΠΑΣΟΚ

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ