Έκτακτη σύσκεψη για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού - Προβληματίζουν τα "ύποπτα δείγματα" στην Κρήτη

Έκτακτη σύσκεψη για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού - Προβληματίζουν τα "ύποπτα δείγματα" στην Κρήτη

Διψήφιος αριθμός ύποπτων δειγμάτων για μετάλλαξη του ιού έχει ανιχευθεί από το Ιολογικό Εργαστήριο - Θα συμμετέχει και ο Γ.Σουρβίνος

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, να συγκαλεί αυτή την ώρα  έκτακτη σύσκεψη με καθηγητές και ειδικούς στο υπουργείο Υγείας.

Η σύσκεψη έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Προβληματίζουν τα ύποπτα δείγματα μετάλλαξης του ιού στην Κρήτη – Ανησυχία για διασπορά

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλούν τα δύο «ορφανά» μεταλλαγμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην Αττική, σε περιοχή του δήμου Αθηναίων, και στην Κρήτη.

Η προσοχή των ειδικών μάλιστα στρέφεται στην Κρήτη μετά τον εντοπισμό του νέου στελέχους του κορωνοϊού σε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Ηράκλειο, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχει ανιχνευθεί διψήφιος αριθμός ύποπτων δειγμάτων για μετάλλαξη του ιού από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα δείγματα αυτά έχουν σταλεί στο ΙΙΒΕΑΑ της Αθήνας (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών) και αναμένονται τα αποτελέσματα  για το αν τελικά είναι πράγματι θετικά στο νέο στέλεχος του ιού.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ