Ελάχιστες, προς το παρόν, οι παραφωνίες στη λειτουργία των σχολείων

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Πόσα κρούσματα έχουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο νησί μέχρι τώρα


Της Κατερίνας ΜυλωνάΕλάχιστα 24ωρα μετά από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και, μέχρι στιγμής, όλα κυλούν ομαλά. Οι εντάσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων, με φόντο τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι περιορισμένες. Ισχνή μειοψηφία φαίνεται πως είναι όσοι επιλέγουν να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι.

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κάνουν ξανά τεστ και αύριο θα έχουν μαζί τους το αρνητικό αποτέλεσμα. Αύριο, δηλαδή, και ως το τέλος της βδομάδας αναμένεται να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα και για τυχόν διασπορά του ιού στην σχολική κοινότητα αλλά και για την πορεία των εμβολιασμών σε εκπαιδευτικούς αλλά, κυρίως, σε μαθητές που γίνονται με δειλά βήματα.

Χθες, είχαμε 40 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές σχολείων της Κρήτης και επτά σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό σε όλο το νησί και στις δύο βαθμίδες ενώ κρούσματα είχαμε σε 27 τμήματα.

«Η κατάσταση είναι καλή και ελεγχόμενη», τονίζει στο Cretalive ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλης Λουμπούνης. Όπως εξηγεί, με βάση τα ανανεωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, πλέον η υπηρεσία ενημερώνεται για τα κρούσματα στα σχολεία όταν φτάσουμε στο 50+1 σε ένα τμήμα. Σε περίπτωση, δηλαδή, που κληθεί να λάβει απόφαση για αναστολή λειτουργίας.

loympoynis
Ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλης Λουμπούνης

Αναφέρει πως οι οδηγίες είναι σαφείς, ο ίδιος καλείται κάποιες φορές να δώσει διευκρινήσεις για τεχνικά θέματα, ωστόσο το κλίμα είναι ήρεμο και όλα κυλούν καλύτερα από ό,τι θα ελπίζαμε.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης, αναφέρει πως κάθε μεσημέρι συγκεντρώνονται τα στοιχεία και στέλνονται στο Υπουργείο Παιδείας. Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα είναι ελάχιστα και τα τωρινά δεδομένα δείχνουν ότι πηγαίνουμε καλά!

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τους Δήμους, τους διευθυντές εκπαίδευσης. Ο κ. Καρτσωνάκης αναφέρει πως όλοι φροντίζουν να είναι ασφαλής η επανέναρξη της σχολικής χρονιάς και παρακολουθούν ό,τι συμβαίνει ενώ όποτε και αν χρειαστεί, παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

kartsonakis
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης

Τονίζει πως οι εκπαιδευτικοί ακολουθούν πιστά τα πρωτόκολλα, φροντίζουν να είναι τα παιδιά ασφαλή, αλλά και οι οικογένειές τους, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους με επαγγελματική επάρκεια, εργατικότητα και τις δεξιότητές τους για να λειτουργούν τα σχολεία όπως πρέπει.
Σημειώνει πως η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ακόμα και στους εκπαιδευτικούς τα κενά είναι ελάχιστα και τις επόμενες ημέρες θα καλυφθούν.

 

 

Δείτε επίσης:

Πρώτο κουδούνι, πρώτο τεστ για τα νέα μέτρα στα σχολεία!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

Κεντρική φωτογραφία eurokinissi 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ