Ένα όνειρο δεκαετιών, μία νέα εκκλησία, γίνεται πραγματικότητα για την ενορία Κάτω Γουβών!

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Ο εφημέριος της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Γουβών, π. Δημήτριος Μιχούδης μιλά στο Cretalive για το έργο που μόλις ξεκίνησε.

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

 

 

Μετά από 22 χρόνια ζωής της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Γουβών στο Ηράκλειο, μπαίνει το πρώτο λιθαράκι για την ανέγερση μίας νέας εκκλησίας.

Είναι πλέον γεγονός η πολυπόθητη έκδοση της οικοδομικής άδειας του νέου Ιερού Ναού, του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, Παναγίας Γαλακτοτροφούσης, και Αγίας ενδόξου Παρθενομάρτυρος Καλλιόπης.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Ο εφημέριος, π. Δημήτριος Μιχούδης, στο κάλεσμά του, αναφέρει «ζητούμε από τους φιλάγιους ανθρώπους του τόπου μας και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, την προσευχή και την βοήθειά τους, προκειμένου να επιτευχθεί το ευλογημένο αυτό έργο εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος για την κάλυψη των πνευματικών αναγκών της Ενορίας μας.»

Σε δηλώσεις του στο Cretalive επισημαίνει την σημαντική προσφορά των δύο προκατόχων του, του μακαριστού π. Ηρακλή Πλουμή αλλά και του αιδεσιμολογιώτατου π. Χαράλαμπου Μαυρίδη, οι οποίοι υπήρξαν εφημέριοι της ενορίας και είχαν δώσει τον δικό τους αγώνα για την ανέγερση ενός νέου ναού.

Τονίζει πως είναι αναγκαίο η ανέγερση να γίνει γρήγορα, «καθώς 22 έτη η Ενορία Κάτω Γουβών είναι στην ουσία "άστεγη" αφού και οι δύο ναοί της Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Προφήτου Ηλιού είναι μικροί και δεν μπορούν να δεχθούν όλο τον κόσμο που συρρέει σε αυτούς ειδικότερα το χειμώνα

Ο ναός θα ανεγερθεί δυτικά του δυτικά Ιερού Ναού Προφήτη Ηλιού, σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια θα είναι 285 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να καλύπτει τις ανάγκες των πιστών της περιοχής.

Ο π. Δημήτριος Μιχούδης αναφέρει πως πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη περιοχή. Το καλοκαίρι, οι άνθρωποι εκκλησιάζονται εκτός ναού, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης και κάτω από μία αυτοσχέδια τέντα όταν βρέχει. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλιού.

Όπως τονίζει, η προσπάθεια που καταβάλλεται δεν αφορά μονάχα έναν άνθρωπο, τον εκάστοτε εφημέριο, βοηθούν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και οι κάτοικοι της περιοχής

 

Η αρχή θα γίνει από το υστέρημα της ενορίας και την ελπίδα πως θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια πιστοί και φορείς.

«Τα μεγάλα έργα γίνονταν σε περιόδους κρίσης, σε δύσκολες στιγμές. Παρά την πανδημία, που έχει αποδυναμώσει οικονομικά και ψυχολογικά τους ανθρώπους, βλέπουμε ότι οι πιστοί δεν έχουν αποδυναμωθεί πνευματικά», τονίζει ο εφημέριος της ενορίας.

Δείτε επίσης:

Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Γουβών τη νύχτα
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ