Ενισχύονται οι άνεμοι, προβληματίζουν οι ανεξέλεγκτες καύσεις καλλιεργειών

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Νέα έκκληση απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν καίνε υπολείμματα καλλιεργειών, καθώς το Σάββατο δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν να επέμβουν τα στελέχη της Υπηρεσίας, χωρίς ευτυχώς κάποια εστία να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι από το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο νησί με ό,τι αυτό συνεπάγεται αν έχουν μείνει ενεργές εστίες. Όπως τονίζεται, δεν πρέπει να επιχειρούνται τέτοιες ενέργειες τις μέρες που φυσάει αέρας, ενώ θα πρέπει όσοι προβαίνουν σε καύσεις να είναι εφοδιασμένοι πάντα με νερό. Δεδομένο δε πρέπει να θεωρείται ότι αποχωρούν από το σημείο αφού έχουν βεβαιωθεί ότι η εστία φωτιάς έχει σβήσει!

Υπενθυμίζεται ότι και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σημειώνει τους ενισχυμένους ανέμους. Ειδικότερα, στην Κρήτη την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ και πιθανόν τις βραδινές ώρες στο Κρητικό πέλαγος να φτάσουν και τα 8. 

 

Δείτε επίσης:

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ