Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου ζητά η ΕΑΥΝΗ

Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου ζητά η ΕΑΥΝΗ

Επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο αλλά και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ

Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου με αστυνομικό προσωπικό, ζητά εν όψει του επικείμενου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στην επιστολή της την οποία κοινοποιεί τόσο στο αρμόδιο υπουργείο όσο και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ αναφέρεται:

   Εν όψει του επικείμενου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αιτούμαστε την ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό στην Δ. Α. Ηρακλείου θέτοντας υπ' όψιν σας την Υπηρεσιακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παρούσα χρονική στιγμή στην Διεύθυνση μας, κατάσταση η οποία στο άμεσο μέλλον προβλέπεται περισσότερο δυσοίωνη: 

  1. Αποστρατεία - Συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών έως την 31/12/2021 (26 στον αριθμό με επίσημα στοιχεία της Δ. Α. Ηρακλείου),
  2. Επικείμενη Συνταξιοδότηση εν όψει αυτεπαγγελτης αποστρατείας λόγω ορίου ηλικίας (60 έτη) σημαντικού αριθμού Αστυνομικών για το τρέχον έτος 2022,
  3. Σημαντική υπόστελέχωση νευραλγικών Υπηρεσιών όπως τα Α. Τ. Μαλεβιζίου και Μίνωα Πεδιάδος καθώς και των Τ. Α. Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε για το Α. Τ. Μαλεβιζίου ότι αστυνομεύει μία από τις μεγαλύτερες εδαφικά περιοχές του Νομού Ηρακλείου με έκταση 292 τετρ/χλμ και με πληθυσμό που ξεπερνά τις Είκοσι Έξι Χιλιάδες (26.000) κατοίκους. Τη θερινή δε περίοδο η ίδια υπηρεσία επιφορτίζεται με ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστικών της περιοχών με σχεδόν καμία ενίσχυση προσωπικού τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με άλλες τουριστικές περιοχές της Χώρας με παρούσα δύναμη 40% λιγότερη της Οργανικής της. Ομοίως για το Α. Τ. Μίνωα Πεδιάδος που επλήγη πρόσφατα απο τον καταστροφικό σεισμό έχει επωμιστεί την διασφάλιση των περιουσιών των σεισμοπαθών πολιτών παρουσιάζει όμως σημαντική έλλειψη προσωπικού καλυπτομενο με αποσπάσεις εντός Δ. Α. Ηρακλείου επιφεροντας έτσι σημαντικά προβλήματα στις Υπηρεσίες απο τις οποίες προέρχονται οι παραπάνω αποσπασμενοι. 

     Σας καλούμε όπως συμβάλετε καθοριστικά στη μείωση του ποσοστού των κενών οργανικών θέσεων κατά τις προσεχείς τακτικές μεταθέσεις έτους 2022, στηρίζοντας αφενός το έργο των ήδη υπηρετουντων Αστυνομικών της Δ. Α. Ηρακλείου και συμβάλλοντας αφετέρου στην εμπέδωση του αισθηματος ασφαλείας των πολιτών του Νομού μας. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ