Σήμερα φοιτητές, αύριο… καπετάνιοι και εξερευνητές της θάλασσας!

Σήμερα φοιτητές, αύριο… καπετάνιοι και εξερευνητές της θάλασσας!

Οι φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακάλυψαν τα μυστικά του ερευνητικού σκάφους «ΦΙΛΙΑ» του ΕΛΚΕΘΕ.

Στο ανακατασκευασμένο ερευνητικό σκάφος «ΦΙΛΙΑ» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που βρίσκεται στο Ηράκλειο είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική ωκεανογραφική άσκηση φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

φιλια φοιτητές

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της πρότασης ΒΙΟΦΙΛ, το «ΦΙΛΙΑ» αξιοποιήθηκε ως πλατφόρμα διδασκαλίας για την εκπαίδευση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στον ερευνητικό πλου, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στο ανανεωμένο ωκεανογραφικό σκάφος, πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα όργανα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ωκεανογραφική έρευνα και να συνεργαστούν με καθηγητές και ερευνητές που εργάζονται στον τομέα των θαλάσσιων επιστημών.

φιλια φοιτητές

Ο στόχος της πρότασης ΒΙΟΦΙΛ ήταν να γίνουν κατανοητά τα επιστημονικά εργαλεία που αξιοποιούνται μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές πιέσεις του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως είναι για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή, η θαλάσσια ρύπανση και η υπεραλίευση καθώς και να αποκτήσουν οι φοιτητές γνώσεις και εκπαίδευση καθώς και τις απαραίτητες τεχνικές δεξιότητες για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας στον τομέα της θαλάσσιας έρευνας.

φιλια φοιτητές

Πληροφορίες και φωτογραφίες από τη σελίδα Rephil στο Facebook.

Δείτε επίσης:

Το ΕΛΚΕΘΕ περιμένει το νέο του ωκεανογραφικό- πώς προχωρά η στελέχωση του Κέντρου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ