Ένοχη, κατά πλειοψηφία, η αναισθησιολόγος για το θάνατο της Μελίνας - Βίντεο

Newsroom
Newsroom

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών - Προσφυγή στον Άρειο Πάγο προαναγγέλλουν οι συνήγοροί της- Τι λένε στο Cretalive ο πατέρας της Μελίνας και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης

Ένοχη, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η αναισθησιολόγος για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης  Μελίνας Παρασκάκη, η οποία εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια χειρουργική επέμβαση "ρουτίνας" και έχασε τη ζωή της.

Στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

"Νιώθουμε δικαιωμένοι"

"Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, αν και καμιά φορά χρειάζεται να επιμείνουμε λίγο παραπάνω" ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στο Cretalive ο πατέρας της Μελίνας, Μάνος
Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Γιώργος Κοκοσάλης ανέφερε ότι "επιτέλους, μετά από 8 χρόνια, δικαιώνεται η μνήμη της Μελίνας" . 
Δείτε το βίντεο:

"Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο"

Η συνήγορος υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη, η οποία εκπροσώπησε την αναισθησιολόγο μαζί με τον συνάδελφο της κ. Γιώργο Στειακάκη, τόνισε ότι θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο.
«Το δικαστήριο έκρινε ένοχη κατά πλειοψηφία την κατηγορούμενη, υιοθετώντας την άποψη της μη αντιμετώπισης του βρογχόσπασμου, ενώ, όπως όλοι ανεξαιρέτως οι μάρτυρες κατέθεσαν, και οι πραγματογνωμοσύνες που συντάχθηκαν επί τούτου, διέλαβαν ότι το κλινικό σύμβαμα ήταν σύνθετο, με εκδήλωση βρογχόσπασμου αλλά και αιμοδυναμική κατάρρευση ως αποτέλεσμα της αλλεργικής αντίδρασης και η θεραπευτική αντιμετώπιση ήταν η επιστημονικά ενδεδειγμένη. Θα περιμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης ώστε να ασκήσουμε αναίρεση κατ’ αυτής»

Αλεξάνδρα Σπανάκη
Η κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη

Στειακάκης Γιώργος
Ο κ. Γιώργος Στειακάκης
 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο και η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο.

Tο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών. Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.
Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση η οποία έγινε δεκτή κι έτσι είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, θυμίζουμε, όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive, ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου  υποχρεώθηκε να καταβάλλει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ  στην οικογένεια της 4χρονης.


Δείτε επίσης

Δίκη Μελίνας: Επί τέσσερις ώρες απολογούνταν η αναισθησιολόγος


Δίκη 4χρονης Μελίνας: «Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πω ότι έπραξε σωστά»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ