Ένοχοι για το πιστολίδι στο Ασήμι και από αύριο στα σπίτια τους

Ένοχοι για το πιστολίδι στο Ασήμι και από αύριο στα σπίτια τους

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Τρεις κατηγορούμενοι (οι δύο αδέρφια), οι οποίοι είχαν εμπλακεί στα δύο ένοπλα επεισόδια του Ασημίου, κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στους δύο, έναν από την κάθε πλευρά, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 8 μηνών (γι’ αυτούς η κατηγορία ήταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή), ενώ στον τρίτο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Τούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση. Αυτό σημαίνει ότι μετά από σχεδόν 18 μήνες στη φυλακή, επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Οι υπόλοιποι που κάθισαν στο εδώλιο για άλλες κατηγορίες (διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εκβίαση κλπ) αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για τις απόπειρες, Σπύρος Βρέντζος. Όπως δήλωσε, «το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου εκτίμησε ότι ήταν ένα ατυχές μεμονωμένο περιστατικό και δέχτηκε ότι έχει επέλθει κοινωνική ειρήνη μεταξύ των βασικών εμπλεκομένων. Όλα αυτά συνεκτιμήθηκαν στην επιμέτρηση της ποινής που τους επιβλήθηκε».

Σε σχέση με τους άλλους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν τόνισε ότι από την δικογραφία και από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία που να τους συνδέουν με τις αποδιδόμενες πράξεις.

Από την πλευρά της, η συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο αδερφών και άλλων μελών της οικογένειας, κ. Θεονύμφη Μπέρκη, δήλωσε: «Υπήρχαν στο βούλευμα νομικά κενά, νομικά άτοπα. Σαφώς και δεν αποδεχόμαστε την αποδιδόμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας. Υποστηρίζουμε ότι ο εντολέας μου δεν θα έπρεπε καν να δικαστεί, ωστόσο έτσι έκρινε το δικαστήριο και η απόφαση είναι σεβαστή. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι επειδή ο εντολέας μου ανέκτησε την ελευθερία του και αύριο θα είναι στο σπίτι του όπως και οι υπόλοιποι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα απαλλαχθεί εντελώς».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Κοκοσάλης, επίσης εκ των συνηγόρων υπεράσπισης επισήμανε: "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την δικονομική μεταχείριση των εντολέων μας.. Άλλη μια υπόθεση που στηρίζεται αποκλειστικά σε άρσεις του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, χωρίς κανένα άλλο αντικειμενικό εύρημα, κατέληξε στον κάλαθο.. Ακόμα και για τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι εντολείς μας καταγράφηκε ισχυρή μειοψηφία, πράγμα που μας κάνει βάσιμα να πιστεύουμε ότι στο Εφετείο θα αθωωθούν.. Άλλωστε απαλλακτική πρόταση εισέφερε και ο Εισαγγελέας της Έδρας".

Διαβάστε επίσης:

Διακοπή στην δίκη για τα περιστατικά «Άγριας Δύσης» στο Ασήμι

Συντεκνιά δυο μέρες πριν τη δίκη

Μία βάπτιση εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς Χανίων, ένωσε μέσω του Σασμού δύο κρατούμενους

Αποκαλυπτικό το βούλευμα για τα περιστατικά «Άγριας Δύσης» στο Ασήμι

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ