Έντεκα γεωπόνοι στη μάχη κατά του δάκου!

Έντεκα γεωπόνοι στη μάχη κατά του δάκου!

Η μεγάλη προσφορά της Ένωσης Ηρακλείου και η ανάγκη για συνεργασία στο λάδι

Έπιασαν δουλειά οι γεωπόνοι της Ένωσης Ηρακλείου στη δακοκτονία βοηθώντας και αυτοί με τη σειρά τους το δύσκολο έργο που έχει η περιφέρεια Κρήτης. Κάποια γραφειοκρατικά θέματα ξεπεράστηκαν με την παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη του κ Συριγωνάκη και 11 γεωπόνοι ρίχτηκαν και αυτή στη μάχη κατά του δάκου.

Πολύ σημαντική πάντως είναι αυτή η προσφορά της ΕΑΣΗ αφού παρά τα προβλήματα της και την απαξίωση από τον αγροτικό κόσμο δείχνει σιγά σιγά με τις προσπάθειες της νέας διοίκησης να ξαναβρίσκει τον παρεμβατικό της ρόλο και τον ιδεολογικό της προσανατολισμό.
Δεν είναι φυσικά μικρό το κόστος να πληρώνεις έντεκα γεωπόνους με τα καύσιμα τους για πέντε ολόκληρους μήνες όσο δηλαδή διαρκεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας όμως ορθά σκεπτόμενη η διοίκηση της ΕΑΣΗ μετά την καταστροφική περσινή χρονιά και τα δεκάδες εκατομμύρια που χάθηκαν από την οικονομία της Κρήτης ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει και το έκανε, είπε στο cretalive ο πρόεδρός της Σταύρος Γαβαλάς.
"Άλλωστε πως θα μιλάμε για αγορές του εξωτερικού για τυποποίηση για εξαγωγές όταν πέρυσι το ελαιόλαδο της Κρήτης ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό του βιομηχανικό και όχι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Δεν έχουμε καμιά μα καμία τύχη αν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ποιότητας και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς μα κανείς και ο καθένας πρέπει να βοηθάει στο βαθμό που του επιτρέπουν οι δυνάμεις τους" τόνισε.
Γαβαλάς Ένωση
 Η νέα διοίκηση της ΕΑΣΗ συνεχίζει να μιλάει για συνεργασία κάτι που ο Κρητικός ίσως..."δεν το έχει στο DNA του και είναι μια μεγάλη ευκαιρία τώρα με την κρίση που περνάμε να μάθουμε επιτέλους να συνεργαζόμαστε."
"Συνεργασία λοιπόν και από όλες τις ενώσεις της Κρήτης  όσον αφορά τον Ενιαίο Φορεά Διαχείρισης του κρητικού Ελαιολάδου Τ,που βρίσκεται στα σκαριά της υλοποίησης και να είστε σίγουροι ότι ο κρητικός ελαιοπαραγωγός θα απολαύσει καλύτερες και ποιο δίκαιες τιμές και το Κρητικό ελαιόλαδο θα βρίσκεται στα ράφια του εξωτερικού με τη βούλα της Κρήτης και όχι μέσα στα μπουκάλια των Ισπανών και των Ιταλών."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ