Έντονη δυσαρέσκεια στη Λότζια για τα ... χαμένα κονδύλια του σεισμικού ελέγχου στα σχολεία

Newsroom
Newsroom

"Δυστυχώς, τα σχολεία μας είναι γερασμένα. Χρειαζόμαστε νέες ανεγέρσεις", δήλωσε στο #hashtag η Αντιδήμαρχος, Στέλλα Αρχοντάκη

Χωρίς καμία απολύτως κρατική στήριξη προχώρησε ο πρώτος και ο δεύτερος μετασεισμικός έλεγχος στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου μετά τη φονική δόνηση στο Αρκαλοχώρι, τον Σεπτέμβριο του 2021 και σχεδόν δύο χρόνια μετά, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει βάλει στο ταμείο της Λότζια ούτε ένα ευρώ!

Στη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου επικρατεί έντονη ενόχληση για την εξέλιξη αυτή.

Όπως δήλωσε στο #hashtag και την Ελένη Μπουρμά, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης. Στέλλα Αρχοντάκη, ό,τι έγινε έγινε με ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου ενώ απομένουν ακόμη αρκετές εργασίες σε κάποια από τα σεισμόπληκτα σχολικά κτήρια.

"Δυστυχώς, τα σχολεία μας είναι γερασμένα και πολλά από αυτά χρήζουν συντήρησης. Εμείς χρειαζόμαστε γενναίες χρηματοδοτήσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε νέες ανεγέρσεις, αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται πιθανό τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον", τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αρχοντάκη.

Ωστόσο,  ξεκαθάρισε πως έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος σε όλα τα σχολεία και ακολούθησαν, όπου κρίθηκε σκόπιμο, οι σχετικές εργασίες.

Παράλληλα, η κ. Αρχοντάκη αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που "τρέχει" πολύ σημαντικά προγράμματα για ανθρώπους οι οποίοι ζητούν μία δεύτερη ευκαιρία μέσα από αυτό το ζωντανό "παράθυρο" στη γνώση!

Ακούστε το podcast:

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ