Επικοινωνία Κουράκη με Αμιρά για τους δασικούς χάρτες

Επικοινωνία Κουράκη με Αμιρά για τους δασικούς χάρτες
Newsroom
Newsroom

Για οριζόντια παράταση έως 31/06/2022 για τις Προθεσμίες Αντιρρήσεων, μίλησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 27-05-2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης  με κύριο θέμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την  ανάρτηση των δασικών χαρτών

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφασίστηκαν :

  • Να δοθεί εύλογη ενιαία για όλη την Κρήτη παράταση των προθεσμιών  υποβολής αιτήσεων διορθώσεως  προδήλων σφαλμάτων και αντιρρήσεων.
  • Με ερμηνευτική εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί  εντολή στις δασικές υπηρεσίες να μην υποβάλλουν δηλώσεις εγγραφής δικαιωμάτων του δημοσίου αν δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Οι τυχόν υποβληθείσες  να απορρίπτονται  από το Κτηματολόγιο.
  • Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης, της Περιφέρειας και των Βουλευτών Κρήτης να ενημερώσουν τους πολιτικούς Αρχηγούς και του αρμόδιους Υπουργούς για  το μείζον αυτό θέμα.
  • Να συγκροτηθεί με ευθύνη του προεδρείου ολιγομελής ομάδα εξειδικευμένων νομικών η οποία θα προετοιμάσει τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης  κ. Γιάννης Κουρακης και ο εισηγητής του παραπάνω θέματος,  κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης επικοινώνησαν με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Αμυρά, στον οποίο έθεσαν τα θέματα.

Ο Υπουργός τους ενημέρωσε, να ανακοινωθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα δοθεί  οριζόντια παράταση έως 31/06/2022 για τις Προθεσμίες Αντιρρήσεων Κατά των Δασικών Χαρτών

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ