Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι - Νέα προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο

Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι - Νέα προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο

Σε ετοιμότητα μέσα και προσωπικό

Tο Kεντρικό Λιμεναρχείο Ηράκλειου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της ε.μ.υ. /εμκ 20-11-2020 / 1Ξ:00 τοπική για αύριο Σάββατο 20-11-2020 θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα: 
 
  
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομενων στην περιοχή μας  πλοίων και μικρών σκαφών  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμουντα επαγγελματικά αλιευτικά –πλοία αναψυχής και  μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων. Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ