Εργαζόμενοι ΔΕΠΑΝΑΛ: Χαμένη η εταιρεία και... η απλή αναλογική από την απόφαση !

Εργαζόμενοι ΔΕΠΑΝΑΛ: Χαμένη η εταιρεία και... η απλή αναλογική από την απόφαση !

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων με αφορμή το αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση

Η ανακοίνωση του Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ με φόντο το αίτημα της εταιρείας για έκτακτη χρηματοδότηση: 

"Με αφορμή τηv συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18/11/2020 που αφορούσε το αίτημα της εταιρίας που εργαζόμαστε για εκτακτη χρηματοδότηση, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας καθώς παρακολούθησαμε τη διαδικασία και τις τοποθετησεις όλων των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων που τις αποτελούν, αφού το θέμα μας αφορά άμεσα.

Ξεκινώντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η απλή αναλογική  που διέπει τις διαδικασίες μας είναι ενα απο τα πιο δικαια εκλογικά συστήματα. Χαρη στην απλή αναλογική, η πιο μικρή φωνή ακούγεται και εκπροσωπείται. Με το σύστημα αυτό λογικό είναι να διαμορφωνονται πλειοψηφίες και μειoψηφιες. Στη δημοκρατία πάντα η πλειοψηφία αποφασίζει, αλλα αυτο το πολίτευμα για να έχει αξία πρέπει να μην περισσεύει καμια μειοψηφία καθώς δίνει ποιότητα στη δημοκρατία απο την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων προς ενα καλύτερο αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, όσον αφορά το θέμα που προέκυψε για την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της εταιρίας λόγω του covid-19, που έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας το τελευταίο οκτάμηνο, οχι καλυτερο δεν ηταν αλλα αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων.

Τα δομημένα επιχειρήματα και στοιχεία που ανέλυσαν και διασταύρωσαν οι οικονομικές υπηρεσίες Δήμου και ΔΕΠΑΝΑΛ, μήνες τώρα, παραγκωνιστηκαν, η αντιπαράθεση κέρδισε και η απλή αναλογική έχασε.

Θεωρούσαμε ότι η ανταλλαγή των θέσεων και ο διάλογος στο ανώτατο όργανο της πόλης, θα έβγαζε ενα αποτέλεσμα που θα έδινε πνοή στη εταιρία, δίνοντας την οικονομική ώθηση που χρειάζεται, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός οτι βρισκόμαστε εν μέσω ενός δεύτερου lockdown που έχει κρατήσει κλειστό το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑΝΑΛ με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα της εταιρείας.

Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι όλους σας απασχολεί το θέμα των εργαζομένων και σας ευχαριστούμε για αυτό. Είδαμε δημοτικές παρατάξεις για χάρη των εργαζομένων να παραβλέπουν τις οποίες πολιτικές και ιδεολογικές τους αντιθέσεις με τον θεσμό, και να στηρίζουν την πρόταση της εταιρίας και αυτο αποτελεί νίκη της απλης αναλογικης και της δημοκρατίας.

Η απόφαση η οποία πάρθηκε δεν θα καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις λειτουργικές ανάγκες της ΔΕΠΑΝΑΛ και σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να παραμερησετε ολα αυτα που δεν αφήνουν ενα γόνιμο διάλογο επι του συγκεκριμένου οικονομικού ζητήματος στην άκρη, και να συζητήσετε μια πιο βιώσιμη οικονομική λύση καθώς στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί να συζητάμε το ίδιο θέμα. Αυτό δημιουργεί μια διαρκή ανασφάλεια στις τάξεις των εργαζομενων, αφου το μέλλον μας είναι συνδεδεμένο με την οικονομική επάρκεια της εταιρείας και με δεδομένο οτι και στο πρώτο lockdown του Μαρτίου-Μαΐου, μείναμε για 2 μήνες απλήρωτοι (οσοι συνάδελφοι δεν ήταν σε αναστολή) χωρίς όμως να δημιουργήσουμε θέμα, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της εταιρείας με τις δεσμεύσεις των λογαριασμών.

Ας κάνουμε την υπέρβαση του εγω και ας αναλογιστουμε ότι πίσω από το εμείς, υπάρχουν εκατο οικογένειες που εργάζονται στην δημοτική επιχείρηση και ζουν στο Δήμο μας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινήσουμε ότι οι παραπάνω απόψεις απευθύνονται προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ταυτιστούν με σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις. Είναι οι απόψεις που θα εκφράζουμε πάντα με ειλικρίνεια και σεβασμό προς τον ανεξάρτητο θεσμό που εκπροσώπουμε, με γνώμονα πάντα την ανάπτυξη της εταιρίας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.

Παρακαλούμε να τεθεί ξανά το θέμα στην οικονομική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο, να συσταθει διαπαραταξιακη επιτροπή στην οποία θα ενημερωθείτε αναλυτικά από τους συναδέλφους των οικονομικών υπηρεσιών της ΔΕΠΑΝΑΛ και του Δήμου για την αναγκαιότητα της πρότασης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ