Επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων Αστυνομικών στον προαύλιου χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου

Επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων Αστυνομικών στον προαύλιου χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου

Ως ημέρα μνήμης των θανόντων εν υπηρεσία αστυνομικών, έχει καθιερωθεί το A’ ψυχοσάββατο κάθε έτους.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10:00 στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, όπου βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων αστυνομικών του Νομού Ηρακλείου εν υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση - τρισάγιο με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Δημήτριο Πολιτάκη  ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων από τους εκπροσώπους των ενώσεών μας, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους συγγενείς των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης Ελευθέριος, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Σενετάκης Μάξιμος, κ. Μαμουλάκης Χαράλαμπος, κ. Ηγουμενίδης Νικόλαος, κ. Κεγκέρογλου Βασίλειος, εκπρόσωποι από τα γραφεία του Βουλευτή Βαρδάκη Σωκράτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Σπυριδάκης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και Γ’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καρακούδη Στυλιανό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Καλομοίρης Νικόλαος, ο Πρόεδρος Αθλητικής Ένωσης Παραρτήματος Κρήτης κ. Πικράκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου κ. Καρτσάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αποστράτων Αστυνομικών Ηρακλείου κ. Ουρανός Νικόλαος, η Πρόεδρος των Πολιτικών Υπαλλήλων Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Σομαράκη Μαρία, η Γενική Γραμματέας της I.P.A. Ηρακλείου κα. Φλουρή Έφη, η Πρόεδρος της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κα. Μαραγκάκη Μαρία, ο Πρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Αντωνακάκης Εμμανουήλ, ο Γενικός Γραμματέας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Ηρακλείου κ. Παπαδομανωλάκης Γεώργιος, συγγενείς των θυμάτων συναδέλφων μας καθώς και Αστυνομικοί και φίλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τις Ενώσεις μας στα πλαίσια αυτής της λιτής τελετής ανέδειξαν το διαχρονικό ζήτημα της απαξίωσης της πολιτείας απέναντι στο επάγγελμα του αστυνομικού με τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες εν ώρα υπηρεσίας και την άρνησή τους να αναγνωρίσουν το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1984 θρηνεί 138 πεσόντες ήρωες συναδέλφους μας εν ώρα καθήκοντος συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων, μία λίστα που κάθε χρόνο δυστυχώς μεγαλώνει, εκατοντάδες χήρες και ορφανά τέκνα που η πολιτεία την επόμενη ημέρα της κηδείας τους ξεχνάει, χιλιάδες τραυματίες εν ώρα υπηρεσίας εκ των οποίων εκατοντάδες απέκτησαν μόνιμη αναπηρία οι οποίοι ζουν ξεχασμένοι με ένα επίδομα πείνας. Ως ένστολο σώμα αποτελούμε το μοναδικό δημόσιο οργανισμό ο οποίος θρηνεί τόσο μεγάλο αριθμό πεσόντων συναδέλφων - ηρώων στο καθήκον εν καιρώ ειρήνης.

Ο Έλληνας Αστυνομικός μάχεται καθημερινά με αυτοθυσία και αυταπάρνηση κάτω υπό αντίξοες συνθήκες με μοναδικό του στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Ας είναι συνεπής η πολιτεία απέναντί μας, και όχι απλώς να συμπάσχει, και να κάνει το χρέος της απέναντί μας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ