Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών στις φυλακές Νεάπολης

Newsroom
Newsroom

Έπεσαν την ώρα του καθήκοντος...

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών έξω από τις φυλακές της Νεάπολης, τελέστηκε, το πρωί της Πέμπτης, στη μνήμη των αστυνομικών Αρχ/κα Κοκολάκη Νικολάου και Αρχ/κα Σακκά Σαράντου, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος κατά την απόδραση κρατουμένων.

Ήταν 8 Ιουνίου του 1989 όταν πραγματοποιήθηκε η γνωστή «απόδραση ασπιρίνη» κατά την οποία δολοφονήθηκαν οι δύο αστυνομικοί, αφήνοντας αναπλήρωτο κενό τόσο στη δική τους οικογένεια όσο και στην Ελληνική Αστυνομία. 

Στην τελετή παρευρέθηκαν και τίμησαν τους πεσόντες αστυνομικούς με την παρουσία τους: ο Πανοσιολογιότατος πρωτοσύγκελος της Ιερας Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, η υποψήφια βουλευτής Λασιθίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής κ. Σπυριδάκη Αικατερίνη, ο υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Θραψανιώτης Εμμανουήλ, ο Αντιπεριφερειαρχης Λασιθίου κ. Ανδρουλάκης Ιωάννης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός Αντώνιος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του δήμου Αγίου Νικολάου κ. Κοκκίνης Νικόλαος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεάπολης κ. Μηναδάκης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπαρμπούνης Γεώργιος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάρδα Μαρία, ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής κ. Μπελούκας Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας και Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθιου Α/Υ΄κ. Παναγιωτάκης Γεώργιος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λασιθίου πύραρχος κ. Γεροδήμος Κωνσταντίνος, ο διοικητής του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου πλωτάρχης κ. Παττακός Κωνσταντίνος, ο διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεάπολης κ. Βλάσης Νικόλαος, ο διοικητής του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικού Κατάστήματος Νεάπολης Υ/Β΄ κ. Ταμπακάκης Εμμανουήλ, ο αρχιφύλακας της σωφρονιστικής υπηρεσίας κ. Χουλάκης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Α΄ Δωδεκανήσου  κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γιανναδάκης Μανούσος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ και Γεν. Γραμματέας της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών  κ. Ζερβάκης Πέτρος, ο πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ. Ρεθύμνου κ. Γύπαρης Ανδρέας, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Λασιθίου κ. Μελισουργάκης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου κ. Πεπόνης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εξωτερικών Φρουρών Σ.Κ. Νεάπολης κ. Τριντάκης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεάπολης κ. Βισκαδούρος Γεώργιος, συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου.

Όπως σημειώνεται:

"Η Ένωση μας οφείλει να ευχαριστήσει όλους όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους στην εκδήλωση και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη κεντρική πολιτεία να πράξει το αυτονόητο, αναγνωρίζοντας το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες συναδέλφους μας".


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ