Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Δήμο Πλατανιά

Στην εκδήλωση, οι φορείς του Κυπάρισσου  προσέφεραν σε όλους τους παριστάμενους φυτώρια αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών και χειροποίητο σαπούνι από τις κυρίες του χωριού.

Εκδήλωση με αφορμή την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου στον Κυπάρισσο, από τον Δήμο Πλατανιά Χανίων , την Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ενορία  Κυπάρισσου. Στην εκδήλωση που έγινε στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου, κάτω από το υπεραιωνόβιο και ιστορικό κυπαρίσσι του χωριού. Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό μεταξύ άλλων  τόνισε “.... ότι δεν πρέπει να μείνουμε στον εορτασμό μόνο μιας μέρας για το περιβάλλον αλλά να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση στην καθημερινότητά μας ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Πλατανιά για την προστασία του περιβάλλοντος....”

εκδήλωση
 Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Αιδεσιμότατος π. Δημήτριος Κατσιαδάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αντώνης Λεβεντάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νίκος Δρακουλάκης. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ Πλατανιά κ. Αντώνης Φραγκονικολάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Αρχοντάκης και Στέλιος Δημητρογιαννάκης, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ντουντουλάκης και Δημήτρης Ανθούσης αντίστοιχα, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Δαράκης , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοντομαρί κ. Μαρίνος Δρακουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πολεμαρχίου κ. Διαλυνάκης Σωκράτης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά κ. Αντώνης Καπνισάκης, ο οποίος ανέπτυξε καλές μεθόδους και πρακτικές αλλά και δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη συνεισφορά της ΚΕΔΗΠ στη ελαιοκομία. 
Ακολούθησαν παραδοσιακοί κρητικοί χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο Χανιών , με τη συνοδεία των μουσικών Γιάννη Μαραγκάκη στη λύρα και Ανδρέα Κωνσταντουδάκη στο λαούτο.  

Στην εκδήλωση, οι φορείς του Κυπάρισσου  προσέφεραν σε όλους τους παριστάμενους φυτώρια αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών και χειροποίητο σαπούνι από τις κυρίες του χωριού ενώ παρέθεσαν επίσης παραδοσιακό κέρασμα με τη συνεισφορά και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ