Επίσκεψη Θραψανιώτη στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Newsroom
Newsroom

Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, και εκτός από τα συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

    Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, συνοδευόμενος από τα μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρύσα Σταυρακάκη, Μαρία Βάρδα, Μαρία Καφετζάκη, Μανόλη Αβραμάκη και τον Θεόφιλο Μουστάκα – Βρεττό, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Αυγούστου τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη. Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, και εκτός από τα συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
 
     Προτεραιότητα είχαν τα θέματα υγείας στον νομό με την υποστελέχωση, την αποχώρηση προσωπικού και τα εξαντλητικά ωράρια, να υποβαθμίζουν την παροχή υπηρεσιών υγείας και τα νοσοκομεία, όπως και η πρωτοβάθμια περίθαλψη να παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης. Η εκρηκτική άνοδος των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα κ.α. είχε σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη του πληθωρισμού και την μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού (σχεδόν 18% τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ /ΓΣΕΕ).
     Συζήτηση έγινε επίσης για τις υποδομές, τα οδικά και τα αρδευτικά έργα, με τον Βουλευτή να επισημαίνει τις επιπτώσεις από την εκτόξευση του κόστους στο τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος, το πρόβλημα της πολύ χαμηλής εκτίμησης των απαλλοτριώσεων αλλά και το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αναφορά για τα υπόλοιπα τμήματα στον νομό, προς Ιεράπετρα και Σητεία.

    Τονίστηκε επίσης η σημασία των αρδευτικών έργων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις μεγάλες συνέπειες στο κόστος του νερού από την συμμετοχή ιδιωτών στην υλοποίηση και διαχείριση των έργων, την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ, ως Δημόσια Έργα. Αυτό το μεγάλο κόστος θα επιβαρύνει την παραγωγή και θα το επωμιστούν οι αγρότες.

     Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ανώτατη Εκπαίδευση στον νομό (αναστολή λειτουργίας των δύο Σχολών που είχαν ιδρυθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και τον πολιτισμό, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού κ. Μενδώνη, για την Σπιναλόγκα και τη διακοπή της ανασκαφής στο νεκροταφείο Πετρά.

    Ο Μανόλης Θραψανιώτης κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο για τα θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού όσο και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
    Μετά και τον τελευταίο αντιπεριβαλλοντικό νόμο φημολογείται ότι στον Ισθμό Ιεράπετρας, που είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, θα προστεθούν και άλλες ανεμογεννήτριες τεράστιου μεγέθους.

     Συζητήθηκαν και άλλα θέματα. Σε αρκετά υπήρξε ταύτιση απόψεων, ενώ άλλα απαιτούν περισσότερη συζήτηση. Κλείνοντας ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης επεσήμανε ότι παρ' όλο που η συνάντηση πραγματοποιήθηκε καθυστερημένα, εν τούτοις υπήρξε ειλικρινής, χρήσιμη και εποικοδομητική, και πρόσθεσε ότι θα είναι χρήσιμο να υπάρξει συνέχεια.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ