Επισκοπή: Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Τροχαίας

Newsroom
Newsroom

Επόμενη δράση, αύριο Τετάρτη 31/8, στην πλατεία Δημαρχείου στις Μοίρες

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκε στην Επισκοπή ενημερωτική δράση για την Οδική Ασφάλεια στο πλαίσιο καμπάνιας για την κυκλοφοριακή αγωγή που πραγματοποιεί η Τροχαία Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα εκμάθησης βασικών κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με σκοπό τη διαμόρφωση νέας κυκλοφοριακής κουλτούρας με επίκεντρο τα παιδιά. 

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την εκμάθηση με την ψυχαγωγία ενώ μέσω της δράσης με τίτλο «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor» συμμετείχαν σε δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής. 

Επισκοπή

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά - μοτοσυκλέτες), να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα. Παράλληλα χρησιμοποίησαν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ και μέσα από ειδική άσκηση είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια πραγματοποιείται από την Τροχαία Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ η δράση στην Επισκοπή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου. 

Επισκοπή

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Έχουμε ευθύνη και χρέος να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία με στοχευμένες δράσεις σε όλα τα επίπεδα και να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές. Μέσα από τέτοιου τύπου δράσεις μπορούμε να διαμορφώσουμε νέα κυκλοφοριακή κουλτούρα και οδηγική συμπεριφορά και συνείδηση από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση. Συγχαρητήρια στην Τροχαία Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης για τις δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων». 

Επισκοπή

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπής Μανώλης Μακρογιαννάκης ανέφερε: Την Δευτέρα 29/8 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο χωριό μας την Τροχαία Ηρακλείου με σκοπό να γίνει ένα μικρό σεμινάριο στους μικρούς μας φίλους ως προς την σωστή χρήση του ΚΟΚ. Τα ποδήλατα κατέκλυσαν τους δρομους του χωριού και οι τροχονόμοι ήταν εκεί να δίνουν τις καταλληλες οδηγιες για μια ομαλή κυκλοφορια. Ήταν μια απολαυστική εμπειρία και σίγουρα τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα για την δράση αυτη! Ευχαριστούμε θερμά την τροχαία Ηρακλείου για την πολύτιμη βοήθεια και την συνεργασία της.

 

Επόμενη δράση αύριο Τετάρτη 31/8 στην πλατεία Δημαρχείου στις Μοίρες

Μοίρες


Δείτε επίσης:

Στην Επισκοπή και την Άρβη ταξιδεύει ο κ. ΚΟΚ

Παρόντες μικροί και μεγάλοι στο "ραντεβού" με την Τροχαία, στον Πύργο

"10 με τόνο" στο Μαλεβίζι στην εκστρατεία ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ