Επιστολή Κοπάση για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ

Έτοιμος να αναλάβει ο ΟΑΚ τα έργα - Πρόταση για καμπάνια ευαισθητοποίησης

 

Κατά την ενημέρωση του σώματος στο σημερινό ΔΣ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης έγινε γνωστή η επιστολή του Προέδρου του Οργανισμού Λευτέρη Κοπάση προς τον ΓΓ Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για την οποία έχει ενημερωθεί και ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Οργανισμού να αναλάβει με την αρμόδια Διεύθυνση Συγκοινωνιακών τα έργα Οδικής Ασφάλειας επί του ΒΟΑΚ όπως έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο και είναι ώριμα μελετητικά ώστε να επισπευσθεί η υλοποίησή τους.

Επίσης για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας από το Υπουργείο μιας εκτεταμένης καμπάνιας ενημέρωσης ευαισθητοποίησης σε όλους του νομούς της Κρήτης με τον συντονισμό του ΟΑΚαε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΠΕΔ Κρήτης σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και οργάνωσης των μέσων για την αποφυγή και την έγκαιρη αντιμετώπιση των οδικών ατυχημάτων στο νησί.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Οι ανθρώπινες απώλειες επί του ΒΟΑΚ πραγματικά μας συγκλονίζουν όλους όπως και κάθε ανθρώπινη απώλεια στην άσφαλτο. Το υπουργείο Υποδομών έχει αναπτύξει την στρατηγική και τις πολιτικές για την μείωση των ατυχημάτων με την βελτίωση των υποδομών όπως και με έργα και δράσεις οδικής ασφάλειας.

Έτσι, πιο συγκεκριμένα σχετικά με τα έργα Οδικής Ασφάλειας στον ΒΟΑΚ που έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υποδομών και έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. σας ενημερώνω ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης διαθέτει την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την άμεση ανάληψη της ευθύνης υλοποίησης τους μέχρι την εκκίνηση του σπουδαιότερου και πολυαναμενόμενου έργου υποδομής, του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, μετά την μελετητική ωρίμανση την αδειοδοτική διαδικασία και την επιλογή των αναδόχων που πραγματοποιεί με ταχύτητα το Υπουργείο Υποδομών για το έργο της Παραχώρησης, το έργο ΣΔΙΤ και τα συμπληρωματικά Δημόσια Έργα.

Αγαπητέ κύριε Καραγιάννη θα παρακαλούσα επιπρόσθετα να εξετάσετε την δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλίας στο αμέσως προσεχές διάστημα για μια εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης ευαισθητοποίησης των πολιτών και στις 4 αντιπεριφέρειες της Κρήτης, μιας δράσης που πρέπει να γίνεται αδιάληπτα, με τον συντονισμό του ΟΑΚαε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΠΕΔ Κρήτης σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και οργάνωσης των μέσων για την αποφυγή και την έγκαιρη αντιμετώπιση των οδικών ατυχημάτων στο νησί". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ