Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: "Λείπουν η φροντίδα και η ευαισθησία"

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: "Λείπουν η φροντίδα και η ευαισθησία"

Ανακοίνωση του σωματείου για τη χορήγηση ειδικών αδειών στους εργαζόμενους γονείς όταν κλείνουν τα σχολεία

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου: 

Παρότι ήταν αναμενόμενο εν μέσω πανδημίας covid-19 να κλείνουν σχολεία λόγω ύπαρξης κρουσμάτων, μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους γονείς.

Αναφερόμαστε στην χορήγηση «ειδικής άδειας» στους εργαζόμενους, προκειμένου να φροντίζουν τα παιδιά τους όταν κλείνουν τα σχολεία ή τα τμήματα στα οποία φοιτούν.

Φαίνεται πως η φροντίδα και η ευαισθησία λείπουν! Φαίνεται πως μετά το απαράδεκτο καθεστώς «συμψηφισμού» της χορήγησης «άδειας ειδικού σκοπού» με τις κανονικές άδειες των εργαζομένων και της νομοθέτησης της απλήρωτης υπερωρίας για τους εργαζόμενους που τίθενται σε προληπτική καραντίνα (μετά την επιστροφή στην εργασία τους), συνεχίζεται η προσπάθεια να φορτώνονται στους εργαζόμενους τα βάρη της πανδημίας, φορτώνοντας τους και με «χαμένα» μεροκάματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το υπουργείο Εσωτερικών αφού στην οδηγία που εκδόθηκε, ουσιαστικά αφήνει την ευχέρεια στην υπηρεσία να αποφασίζει αν δώσει την «ειδική άδεια» σε υπαλλήλους που έχουν παιδιά και πρέπει να τα φροντίσουν.

Απαιτούμε:

  • Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουν σε απαραίτητα μέτρα και να δώσουν εντολές χορήγησης «ειδικής άδειας» στους υπαλλήλους για την απουσία τους στις περιπτώσεις κλεισίματος του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους.
  • Να μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς για τις «ειδικές άδειες» (άδειες ειδικού σκοπού κλπ) στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.
  • Να καταργηθεί η ρύθμιση για τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων που τίθενται σε προληπτική καραντίνα.

Ξεκαθαρίζουμε πως:

  • ΔΕΝ δεχόμαστε ημίμετρα!
  • ΔΕΝ δεχόμαστε να γίνονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα «λάστιχο»!
  • ΔΕΝ δεχόμαστε να φορτώνετε στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης - οικονομικής και υγειονομικής!!!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ